Acasă Romani in strainatate Doi romani de doar 16 ani au UIMIT Asia cu puterea lor...

Doi romani de doar 16 ani au UIMIT Asia cu puterea lor de intelegere a ASTROFIZICII si ASTRONOMIEI!

4439

Cosmin Andrei din Galați și Radu Andrei din Brăila, ambii de 16 ani, au câştigat medaliile de bronz la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică desfăşurată între 9 – 19 decembrie în Bhubaneswar, India.

Cei doi sunt membri ai Astroclubului ‘Călin Popovici’, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Observatorului Astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi.

‘De foarte mulţi ani ei se pregătesc în cadrul Planetariului şi Observatorului astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, unde se derulează un program de pregătire pentru proba observaţională a olimpiadei de astronomie şi astrofizică. Astfel, Cosmin Andrei şi Radu Andrei din Brăila au reuşit să câştige medalia de bronz la acest concurs ştiinţific internaţional’, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi..

La cea de-a X-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică din India au participant 234 de concurenţi din 42 de ţări.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos