Doliu in presa romanesca! A murit unul dintre marii jurnalisti ai tarii!

În ziua de 2 februarie 2016, a încetat din viață Constantin Badea, fost director general al Agenției Naționale de Presă Agerpres în perioada 1997-2000.

Constantin Badea s-a născut la 17 octombrie 1940, în comuna Castranova, județul Dolj.

În 1963, a fost licențiat în filologie clasică (limba și literatura latină și limba și literatura greacă) la Universitatea București. În 1965, a obținut diploma de absolvent al cursului post-universitar Relații Internaționale — Științe Juridice ale Facultății de Drept din Universitatea București.

constantin badeaA obținut certificatul de ziarist profesionist al Facultății de Ziaristică din Academia ”Ștefan Gheorghiu” în 14 octombrie 1976. Certificat de traducător din limba engleză, eliberat de Consiliul Culturii și Educației Socialiste la 23 aprilie 1975.

A lucrat în Agerpres din data de 27 septembrie 1965. A fost redactor, publicist-comentator la Redacția Știri Externe din cadrul Agerpres. Pe lângă materialele publicate pe fluxurile de știri ale agenției, a semnat articole și traduceri în diferite ziare și reviste, precum revista ”Lumea”, dar și traduceri din limba engleză ale unor romane publicate la Editura Univers.

Din 1994 a ocupat funcția de redactor șef adjunct în cadrul Redacției Informații Economice a Agerpres, iar din 1995, a fost comentator politic în aceeași redacție.

În 1996 a publicat la Editura Miracol cartea ”În pragul mileniului”.