16.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăSocialSanatateDonatie surpriza din partea NATO pentru Romania

Donatie surpriza din partea NATO pentru Romania

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia amenință că monitorizează Baza Kogălniceanu

Activitățile NATO în Europa de Est și regiunea Mării...

Tineri din România și Bulgaria îi vor invita la vot pe bucureșteni

„Vote, Please!” este un proiect Erasmus+ are o durată...

O tara blocata de proteste! Medicii nu vor mai elibera niciun document de la 1 februarie

După protestele transportatorilor, ale fermierilor și amenințările altor categorii...

Investitii de 11 miliarde in spitalele din Romania! Rafila anunta o schimbare de amploare

Alexandru Rafila, ministrul sanatatii a anuntat din prima zi...

​România va primi prin donație de la NATO două echipamente de producere a oxigenului medical cu o valoare de piață cumulată de aproximativ 910.000 de dolari, a anunțat marți Guvernul. Aceste echipamente medicale sunt destinate încărcării buteliilor de oxigen medical necesare continuării îngrijirilor medicale pentru pacienții care necesită oxigen.

Premierul Nicolae Ciucă a convocat marți, în format hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru aprobarea procedurilor prin care România va beneficia de două echipamente de producere a oxigenului medical, donate de NATO.

”Mulțumesc partenerilor noștri din Alianța Nord-Atlantică pentru acest act puternic de solidaritate și sprijin, dovadă a relației strategice consolidate, orientată spre reziliență și protecție a comunităților în fața dezastrelor”, a afirmat prim-ministrul Ciucă.

În Hotărârea CNSU adoptată azi se arată că donația a fost făcută în urma solicitării României de asistență internațională, din data de 21 octombrie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19.

Reprezentantul României la NATO a fost informat în data de 10 mai 2022, prin intermediul Centrul Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre, că NATO va face această donație către țara noastră, luând în considerare că pandemia de COVID-19 continuă să afecteze populația la nivel mondial existând riscul apariției de noi variante ale virusului ce ar putea determina supraaglomerarea unităților sanitare și apariția unor forme severe de boală.

Predarea-primirea bunurilor și transportul acestora în România se va asigura de către Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Ultimele stiri