Acasă ACTUALITATE Dorneanu este istorie la Curtea Constitutionala: PSD-istul pleaca acasa cu doua pensii...

Dorneanu este istorie la Curtea Constitutionala: PSD-istul pleaca acasa cu doua pensii speciale!

764

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a declansat, luni, procedurile pentru numirea unui judecator la Curtea Constitutionala, pe locul actualului presedinte, Valer Dorneanu, caruia ii expira mandatul.

Termenul de depunere a candidaturilor pentru aceasta functie este 26 aprilie, iar Comisia juridica va depune raportul pana pe 29 aprilie, a stabilit Biroul permanent.

Mandatul de judecator la CCR al lui Valer Dorneanu urmeaza sa expire in 10 iunie, se precizeaza in scrisoarea transmisa de Curte conducerii Camerei.

„Domnul Valer Dorneanu a fost numit judecator la Curtea Constitutionala pentru un mandat de 9 ani, ca urmare a incetarii mandatului doamnei judecator Aspazia Cojocaru (…). Domnul Valer Dorneanu a depus juramantul prevazut de art.63 alin 1 din Legea 47/1992, republicata, in data de 10 iunie 2013. Avand in vedere ca, potrivit tezei a doua din alin. 2 al art. 63, judecatorii Curtii isi vor exercita functia de la data depunerii juramantului, se constata in temeiul art.67 alin. 2, teza intai, ca mandatul domnului judecator Valer Dorneanu expira in data de 10 iunie 2022”, se mentioneaza in document, citat de Agerpres.

De asemenea, potrivit legii, numirea noului judecator la CCR trebuie efectuata cu cel putin o luna inainte de incetarea mandatului judecatorului predecesor, se mai arata in adresa CCR.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos