Acasă ACTUALITATE UE vrea sa aduca gaze din Nigeria pentru a scapa de dependenta...

UE vrea sa aduca gaze din Nigeria pentru a scapa de dependenta de Rusia

346

Uniunea Europeană (UE) îşi consolidează relaţiile cu Nigeria, ca parte a eforturilor de diversificare a surselor de importuri de gaze naturale, menite să reducă dependenţa de energia provenită din Rusia, transmite BBC, relatează News.ro.

Nigeria este al patrulea cel mai mare furnizor de gaze naturale lichefiate din Europa. Cel puţin 40% din gazele Nigeriei sunt exportate în prezent în Europa.

UE încearcă să reducă utilizarea gazelor naturale provenite din Rusia ca răspuns la invazia rusă în Ucraina.

Diplomaţii Uniunii au vizitat, luni, compania petrolieră de stat a Nigeriei pentru a discuta despre intensificarea cooperării în sectorul energetic.

”Nu suntem doar clienţi importanţi pentru Nigeria, suntem şi parteneri importanţi în sectorul petrolului şi gazelor, deoarece unele dintre companiile care lucrează cu dumneavoastră sunt din Europa. Deci, împărtăşim acelaşi interes şi aceleaşi obiective”, a spus ambasadorul UE în Nigeria, Samuela Isopi.

Directorul executiv al Nigerian National Petroleum Corporation (NNPC) a asigurat delegaţia europeană că Nigeria este dornică să crească aprovizionarea cu gaze pe piaţa globală.

Autorităţile nigeriene susţin că ţara are o rezervă de gaze naturale de 209.5 trilioane de metri cubi, conform datelor oficiale din ianuarie 2022.

Veniturile din petrol şi gaze naturale reprezintă aproximativ două treimi din fondurile Nigeriei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos