Acasă ACTUALITATE Dornici sa scape cat mai repede de pandemie, grecii au aprobat vaccinul...

Dornici sa scape cat mai repede de pandemie, grecii au aprobat vaccinul rusesc Sputnik V

43

Atena va recunoaște vaccinul rusesc Sputnik V ca fiind echivalent cu cele aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente pentru a încuraja turiștii ruși să viziteze Grecia, relatează Euractiv.

Anunțul a fost făcut de ministrul grec al turismului, Haris Theocharis, în timpul unei vizite la Moscova, acesta asigurând autoritățile ruse că Grecia va recunoaște vaccinul Sputnik V ca fiind echivalent cu cele aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA)

„Prin urmare cetățenii ruși vaccinați nu vor avea nicio problemă să vină în Grecia fără a fi supuși unor proceduri de verificare și teste suplimentare”, a declarat Theocharis.

Certificatul verde electronic ce urmează să fie adoptat în curând de Uniunea Europeană nu va recunoaște vaccinurile care nu au fost aprobate de EMA însă va permite statelor individuale ale blocului comunitar să facă acest lucru la nivel bilateral.

Politicienii greci s-au confruntat recent cu privire la vaccinul rusesc, fostul premier Alexis Tsipras, liderul partidului de stânga Syriza, cerându-i recent prim-ministrului conservator Kyriakos Mitsotakis să urmeze exemplul altor state UE și să comande Sputnik V.

Mitsotakis a respins ferm cererea, opunându-se oricărei achiziții în afara cadrului comun al UE.

Turismul este o componentă esențială a economiei Greciei, generând peste un sfert din PIB-ul acestei țări și angajând zeci de mii de persoane.

În 2019, de exemplu, Grecia a înregistrat un număr record de 31,3 milioane de vizitatori străini în țară.

Angajații din sectorul turistic vor fi vaccinați imediat după categoriile vulnerabile pentru a fi pregătiți pentru sezonul estival și vor primi teste gratuite frecvent până când le va veni rândul la inoculare.

Guvernul de la Atena are speranțe ridicate pentru sezonul estival din acest an și ia toate măsurile posibile pentru a evita pierderile de anul trecut.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCetatean strain vaccinat in Romania: ”Totul a mers rapid, echipa medicală este super amabilă, competentă”
Articolul următorRecord: Românul condamnat la 350 de ani de inchisoare! Ce a făcut?