Acasă Social Doua hypermaketuri au retras conserve din carne de cal!

Doua hypermaketuri au retras conserve din carne de cal!

1hypermarketHypermarketurile Metro si Carrefour si-au anuntat toti clientii care au cumparat conserve din carne de vita Ardealul ca, de fapt, carnea este de cal.

<

Scandalul legat de carnea de cal continua. Lantul de magazine Metro a decis sa isi cheme inapoi la magazine cateva mii de clienti care au cumparat in ultima perioada conserve de carne de vita produse de firma Ardealul. Potrivit Romania TV aceste conserve ar contine defapt carne de cal.

„Ma bucur ca am descoperit dupa o luna de zile ceva care e si in Romania si constat si ma gandesc ca e o complicitate totala intre firma producatoare, reprezentantul autoritatii Sanitar Veterinare care a semnat iesirea marfii din compania producatoare catre comercianti si Metro, o companie multinationala care da bani inapoi cumparatorilor, in conditiile in care el e comerciant, si nu firma producatoare care a inselat cumparatorul. E frauda! Vorbim despre carne de cal in loc de carne de vita si nu discutam de imbolnavirea populatiei”, a declarat Dragos Frumosu, presedinte FNSIA.

Clientii Metro au fost chemati inapoi cu aceste conserve la magazin pentru a li se returna banii. Conservele nu pun in pericol sanatatea celor care consuma, insa Metro a decis returnarea banilor intrucat clientii au fost mintiti.

Toate conservele de carne de vita au fost scoase de pe rafturile Metro.

„Deocamdata la conservele (de vita n.r.) e o suspiciune. Nu se stie daca este contaminare, adica daca a venit in contact cu carnea de vaca la abator si cu carnea de cal, si asta ar insemna contaminare. Sau daca este falsificare de produs prin introducerea de carne de cal. Va urma randul doi de analize. In cazul in care cineva a facut acest lucru si a bagat carne de cal in loc de carne de vita, pozitia mea este ferma. Cel care a facut un astfel de lucru e dator sa raspunda daca a facut-o intentionat. Daca a fost pacalit prin etichetare de catre furnizor, furnizorul trebuie sa fie tras la raspundere, si penal vorbesc, iar daca cel care a introdus carnea este cel care a facut-o trebuie sa raspunda pentru falsificare, deci nu e vorba despre siguranta alimentara, dar este falsificare de produs si falsificare de eticheta, raspunderea este penala. Oricine face un astfel de lucru trebuie sa raspunda inclusiv penal. Omul de rand si consumatorul in acest caz este doar falsificarea, nu se imbolnaveste, dar a fost mintit consumatorul. Cerem clar si ANSVSA-ului si politiei sa intervina in astfel de cazuri sa scoata de pe piata jucatorii incorecti”, a precizat Sorin Minea, presedinte Romalimenta.

Sursa: rtv.net