Acasă Comentariul zilei Dr. Alexandru Rafila nu este optimist deloc: „Este greu de crezut că...

Dr. Alexandru Rafila nu este optimist deloc: „Este greu de crezut că nu vom ajunge la 5 mii de cazuri noi de infecţie pe zi″

220

Prof.dr Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a avertizat că e posibil ca în scurt timp să ajungem la 5.000 de noi infectări cu noul coronavirus pe zi. Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie susţine că este nevoie de o schimbare a strategiei epidemiologice.

„Este greu de crezut că nu vom ajunge la 5 mii de cazuri noi de infecţie pe zi″⁣, a declarat profesorul Alexandru Rafila, membru în Comitetului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, conform Ştirileprotv.

Dr. Rafila afirmă că este nevoie de o schimbare a modului în care sunt evaluate persoanele infectate cu noul coronavirus şi a unităţilor medicale în care sunt internaţi.

De asemenea, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie sugerează ca oamenii să meargă la serviciu după un orar decalat, iar astfel să fie evitată formarea de aglomeraţii în mijloacele de transport în comun.

„Discuție deschisă cu angajatorii de a reglementa programe decalate, aglomeraţia să fie evitată mai ale în oraşele mari. Mijloacele de transport să ţină cont de aceste aranjamente de programe şi ar avea un impact favorabil”, a afrimat dr. Rafila, conform sursei citate.

România a depăşit, pragul de 150.000 de cazuri de infecţii cu COVID-19, la nivel naţional.

Până sâmbătă, 5.358 persoane diagnosticate cu infecția COVID-19 au murit.

În acest moment, România se confruntă cu o transmitere comunitară extinsă, iar aturorităţile ar trebui să se gândească deja la aplicarea altor măsuri de restricţie, susţine profesorul Alexandru Rafila, conform sursei citate.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos