Acasă Comentariul zilei Dr. Rafila, anunt sumbru: ”O să avem COVID în România mulți ani”

Dr. Rafila, anunt sumbru: ”O să avem COVID în România mulți ani”

1122

România a înregistrat, pentru a doua zi la rând, peste 2.000 de infectări zilnice cu coronavirus, iar situația se degradează, din punct de vedere medical. 557 de persoane sunt internate la terapie intensivă, în stare gravă. Un vaccin este încă departe. Ce urmează în pandemie?, se intreaba newsweek.ro.

„O să avem COVID mulți ani de acum încolo în România, indiferent dacă va apărea un vaccin împotriva acestei boli sau nu.

De exemplu, avem un vaccin foarte eficient pentru rujeolă și cu toate astea încă există focare de rujeolă în țară. Această problemă nu va dispărea o dată cu vaccinarea”, a menționat doctorul.

Măsurile de protecție aplicate în prezent – distanțarea fizică, purtarea măștii, limitări pentru evenimente – vor continua și în anii următori, iar vaccinul doar va grăbi diminuarea restricțiilor. 

„Prin vaccinare se va rupe lanțul de transmisie a virusului și vom putea să începem să funcționăm cât de cât normal. Ce procent de populație trebuie imunizat? Probabil în jur de 70% în cazul acestei afecțiuni.

Dar, cu siguranță vor exista persoane care vor refuza să se vaccineze. Unii se vor convinge singuri, dacă, de exemplu, vor vrea să călătorească într-o altă țară care va impune această obligație de a fi vaccinat”, a apreczat președintele Societății Române de Microbiologie.

Citeste continuarea pe newsweek.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos