Acasă ACTUALITATE Dragnea primeste o lovitura grea de unde se astepta mai putin! Grindeanu...

Dragnea primeste o lovitura grea de unde se astepta mai putin! Grindeanu intervine OFICIAL in dosarul liderului PSD cu fosta sotie, Bombonica!

77

Premierul Romaniei, Sorin Grindeanu, cere Curtii Constitutionale sa respinga ca inadmisibila exceptia ridicata de Bombonica Dragnea, fosta sotie a liderului PSD, Liviu Dragnea, privind lipsa pragului valoric pentru incriminarea infractiunii de abuz in serviciu, informeaza Adevarul. CCR a fixat ca termen de judecata a exceptie de neconstitutionalitate data de 6 iunie 2017.

Curtea Constitutionala a fixat pe 6 iunie termenul de judecata a exceptiei ridicate de Bombonica Prodana, fosta Dragnea, potrivit unor surse judiciare. Raportul in acest caz a fost finalizat in mai putin de doua luni. Potrivit procedurii, mai multe institutii trebuie sa trimita puncte de vedere atunci cand sunt discutate exceptii: Guvernul Romaniei, Avocatul Poporului, presedintii Senatului si al Camerei Deputatilor.

Potrivit unor surse judiciare, premierul Romaniei, Sorin Grindeanu, arata in punctele de vedere trimise de Guvernul Romaniei ca exceptia de neconstitutionalitate a articolului privind abuzul in serviciu, articolul 297 Cod Penal, este inadmisibila. Sursele citate au explicat ca in punctul de vedere al Guvernului trimis la CCR, in cazul celei de-a doua exceptii, privind articolul 13.2, din Legea 78/2000 privind combaterea infractiunilor de coruptie, se cere respingerea acesteia ca neintemeiata.

Surse judiciare au mai aratat ca Grindeanu a motivat in punctul sau de vedere jurisprudenta CCR. El ar fi citat mai multe paragrafe din Decizia 405/2016, in care CCR a analizat infractiunea de abuz in serviciu. CCR a explicat definitia abuzului in serviciu, aratand ca sintagma „indeplineste in mod defectuos” trebuie interpretata prin „indeplineste cu incalcarea legii”. Prin „lege” intelegandu-se doar legislatia primara legi, ordonante simple si ordonante de urgenta. Nu si daca functionarul incalca reglementari secundare: hotarari de guvern, fisa postului, ordin ministerial, ordin de prefect, caiet de sarcini etc.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentKaufland face profituri de zeci de milioane in Romania, dar sprijina producatorii din Republica Moldova!
Articolul următorFOTO-VIDEO Ce cauta, de fapt, fiul cel mare al lui Trump intr-un sat PSD condus de clanuri de romi?!