Acasă Politica Dragnea vrea sa iasa din puscarie. Ce demersuri a facut fostul lider...

Dragnea vrea sa iasa din puscarie. Ce demersuri a facut fostul lider PSD?

„Trimite cererea de ‘habeas corpus’ formulata de petentul condamnat Dragnea Nicolae Liviu la Tribunalul Bucuresti, spre competenta solutionare. Cheltuielile judiciare ocazionate de solutionarea cererii formulate de petentul condamnat raman in sarcina statului. Onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pentru petentul condamnat, pana la prezentarea aparatorilor alesi, in cuantum de 79 lei, ramane in sarcina statului. Definitiva”, se arata in decizia Inaltei Curti.

Liviu Dragnea a depus o contestatie la executare, in care care invoca un recurs in drept intitulat „habeas corpus” – o lege cu caracter constitutional, promulgata in anul 1679 de catre Parlamentul englez, prin care se garanteaza libertatea persoanei, mentioneaza Digi24.

In cererea depusa in instanta, avocatii sustin ca Liviu Dragnea este detinut ilegal in penitenciar, deoarece completul de 3 judecatori de la Inalta Curte care l-a condamnat nu era specializat sa judece fapte de coruptie. Avocatii invoca astfel o decizie a Curtii Constitutionale din octombrie 2019.

Initial, Dragnea a introdus actiunea la Tribunalul Bucuresti, instanta care a trimis dosarul la Inalta Curte, pe motiv ca nu are competenta in acest caz.

In luna februarie, Liviu Dragnea s-a aratat deranjat de faptul ca Tribunalul vrea sa mute procesul la alta instanta.

„Nu am pregatire juridica, dar constat ca, dupa o cerere de recuzare si o cerere de abtinere respinse, acum Tribunalul vrea sa mute la alta instanta. Cred ca in ritmul asta o sa ajungem sa se judece cand se va termina mandatul”, spunea atunci Dragnea.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanta suprema la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea a facut mai multe incercari de a iesi din penitenciar, prin introducerea in instante a doi cai extraordinare de atac, insa cererile sale au fost respinse.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCTP despre protestul din Bucuresti: „E nevoie si de prosti. Isi bat joc de cei care s-au imbolnavit, isi bat joc de morti”
Articolul următorPremierul Orban anunta redeschiderea turismului la 1 iunie