Aflat de aproape două luni de zile in arest, Radu Mazare si-a dat demisia din functia de primar al Municipiului Constanta.

Magistrații de la Înalta Curte au aprobat, joi seară, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, dar decizia nu este definitivă. Astfel, procurorii pot face contestație tot la Curtea Supremă.

Reamintim că primarul Radu Mazăre se află în Arestul Poliţiei Capitalei de pe 2 aprilie, el fiind arestat preventiv într-un dosar penal instrumentat de DNA. În respectivul dosar, edilul este acuzat că ar fi primit mită 9 milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii şi câştigarea de licitaţii. În urma acestor acuzaţii, Radu Mazăre a fost suspendat din funcţia de primar al oraşului Constanţa. Radu Mazăre a fost adus joi la Înalta Curte pentru Casație și Justiție, unde a solicitat înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar.

În 2 aprilie, ÎCCJ a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi după ce a admis o contestație a DNA. Anterior, pe 18 martie, un alt complet hotărâse ca Radu Mazăre să fie cercetat în libertate.

Potrivit DNA, în perioada 2006-2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat și primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le dezvolte în Constanța.