Acasă Bihor Dupa ce a REVOLUTIONAT transportul in Oradea, un roman a fost invitat...

Dupa ce a REVOLUTIONAT transportul in Oradea, un roman a fost invitat sa preia conducerea transportului public intr-o metropola MONDIALA!

2269

Un român va fi la la şefia transportului public din Abu Dhabi. După opt ani la conducerea Societăţii de Transport în comun din Oradea, directorul instituţiei va pleca în metropola arabă. Istvan Csuzi a impresionat prin felul in care a modernizat transportul în comun din Oradea: staţii cu afişaj electronic pentru durata de aşteptare, dar şi plata electronică sau prin SMS a biletelor, anunta Digi24.ro.

În urmă cu opt ani, Istvan Csuzi a fost numit manager al Societăţii de transport local din Oradea, iar patru ani mai târziu a devenit vicepreşedinte al Organizaţiei Mondiale a Transportatorilor Publici. Orădeanul se mândreşte cu măsurile luate pentru modernizarea sistemului de transport local din oraş.

„Am început prima dată cu introducerea uniformei, după care am îmbunătăţit sistemul de mentenanţă atât la tramvaie cât şi la autobuze. Am introdus e-ticketingul. Avem un sistem performant de transport public care circula la minut aproape”, spune Istvan Csuzii, directorul societății de transport local Oradea

Istvan Csuzi s-a ocupat şi de proiectul modernizării tramvaielor şi cel al construirii primei linii noi de tramvai din România, de după 1989.

„A fost în mod cert un progres în serviciile publice de transport asigurate de municipiul Oradea”, spune Ilie Bolojan, primarul Oradei.

Schimbările din sistemul public de transport sunt apreciate de localnici.

În acest an, Istvan Csuzi a primit oferta de a prelua şefia transportului public din Abu Dhabi.

„Soseşte momentul când trebuie să tragi o linie şi trebuie să te gândeşti ce faci şi sunt momente când munca ta dă şi roadele în sensul că se aude în alte locaţii ce ai făcut şi cum ai făcut şi cine eşti. Începând de la 1 mai sunt director general la Abu Dhabi”, spune Istvan Csuzi – directorul societății de transport local Oradea.

În capitala Emiratelor Arabe, va răspunde de crearea în ritm alert a unor reţele complexe de transport public.

„Va fi o mare revoluţie în transportul public în Abu Dhabi şi se va întâmpla în următorii cinci ani. Domnul Csuzi va fi persoana potrivită să preia comanda şi să facă faţă acestor provocări”, spune Jose Costa, directorul general al transporturilor din Abu Dhabi.

Doar pentru reţeaua de tramvai care va fi construită în Abu Dhabi, autorităţile de acolo vor investi 1,5 miliarde de euro. Adică de aproape 8 ori suma atrasă de Oradea din fonduri europene, în 8 ani, pentru toate proiectele derulate.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos