6.2 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăStirea zileiDupa ce ani de zile i-a pupat pe toate partile, Mircea Badea...

Dupa ce ani de zile i-a pupat pe toate partile, Mircea Badea intoarce acum armele impotriva PSD

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ciolacu despre Geoana presedinte: ”Nu cred in ciorbe reincalzite”

Intrebat daca Mircea Geoana, fost presedinte al PSD, ar...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Mircea Badea a explicat, marți seară, la Antena3, de ce în România taxarea bogaților nu ar aduce beneficii pentru stat.

„Acuma, dacă vorbim strict la nivel principial, că la nivel concret, pragmatic nu ai cum să faci asta în România, e o prostie taxarea bogaților. De ce? Pentru că, la ce se referă taxarea: dacă le taxezi businessul, e greșit. Pentru că businessul bogaților, care devin bogați prin business – că noi nu vorbim acum de bogații care se îmbogățesc prin înșelăciune, că ăia trebuie să stea la pușcărie –  deci bogații care au devenit bogați prin business produc bani, locuri de muncă, produc plus valoare și nu aș vrea să iau niște bani de la cei care produc, că de aia sunt bogați, ca să-i dau lui Cîțu, că știe Cîțu ce să facă cu banii ăia.

Clar nu știe statul ce să facă mai bine decât sectorul privat cu banii respectivi, când vorbim despre business. Când vorbim despre cheltuielile bogaților, adică își ia bogatul yacht sau își ia bogatul avion. Pe cumpărătură, da, poți să pui taxă pe cumpărătură. Deci, dacă e o supra-taxare a businessului, nu. Dar, dacă e o taxare a cumpărăturilor, ea poate fi cel mult amuzantă, în România. Să zicem că cel puțin la nivel principial ar avea o noimă, dar ar fi amuzantă: câți își cumpără avioane și yachturi”, a spus Badea.

Potrivit acestuia, când este inflație trebuie descurajată cheltuirea.

„Tu, prin taxarea asta, sigur nu vei reduce cheltuiala bogaților. Ei vor rămâne la același nivel de cheltuieli, deci din punct de vedere inflaționist nu ai făcut absolut nicio șmecherie”, a mai spus Mircea Badea.

Ultimele stiri