Acasă Stirea zilei Dupa spusele lui Dragnea, Simona Halep ar trebui sa plateasca sute de...

Dupa spusele lui Dragnea, Simona Halep ar trebui sa plateasca sute de mii de euro taxa de solidaritate! Cu ce a ajutat-o PSD pe Simona?

16

Ar trebui ca cei care câștigă foarte mult, cazul Simonei Halep, să plătească o taxă de solidaritate?  Premierul Mihai Tudose a explicat luni de ce vrea Guvernul să impună taxă de solidaritate persoanelor fizice. El a afirmat că statul a creat condiții pentru ca unii oameni să câștige foarte mulți bani, așa că la rândul lor ei trebuie să fie solidari cu statul.

„Va fi aplicată persoanelor fizice, persoane care câştigă foarte mult, care beneficiază de o mulţime de lucruri din partea statului şi care înţelegem că funcţionează în toată lumea, să plătească peste un anumit prag valoric o taxă în plus de solidaritate cu statul, care i-a oferit prilejul să câştige atâţia bani”, a spus premierul Tudose, la emisiunea „În faţa ta”, de la Digi24.

Declaraţia premierului Mihai Tudose a fost criticată.

„E o declaraţie nu numai criticabilă, ci şi condamnabilă pentru că atacă un lucru necesar în societatea românească, crearea unei elite de carieră. Avem nevoie de elite, nu mai suntem într-un stat proletar, în acea stare de bloc. Ne place sau nu, unii au salariu mai mare impozitat. Care sunt avantajele pe care stat i le-a dat? Exemplu: Simona Halep – ea câștigă bine. Ce sprijn i-a dat statul, de ce trebuie să impozitezi? Care sunt oamenii cu avantaje din partea statului? Sunt nomenclaturiști? (…)

De ce trebuie ca un om care munceşte foarte mult, care nu se bazează pe egalitarismul comunist, care are o responsabilitate foarte mare să dea din banii lui ca să-i întrețină pe cei care nu muncesc și care primesc ajutoare sociale de ani de zile și care refuză locuri de muncă?”, s-a întrebat retoric economistul Mircea Coşea, citat de romani-buni.net.

Pe Facebook Cătălin Stirbea a scris:„Mircea Coșea a pus o problemă foarte mișto la Negrutiu și Pandaru. Cu ce a ajutat-o statul român pe Simona Halep de trebuie să plătească taxă de solidaritate? Asta apropo de declarația lui Tudose că trebuie să fim recunoscători statului în care facem bani. Chiar așa. Cu ce-i este datoare Halep?”

Articolul precedentPremierul Tudose anunta ca nu are card bancar si fiica lui invartea milioane de euro la doar 19 ani!
Articolul următorIn doar 6 luni de guvernare PSD, deficitul Romaniei a ajuns la o cota record!