Acasă Dosar ”Dupa Ucraina, Rusia va ataca Turcia!” – profetiile lui Vilna Gaon S-AU...

”Dupa Ucraina, Rusia va ataca Turcia!” – profetiile lui Vilna Gaon S-AU ADEVERIT!

Un rabin din secolul XVIII a profetit intrarea rusilor in Crimeea. Dar nu e decat inceputul pentru o noua campanie expansionista. „Capturarea unui oras din Crimeea de catre rusi e si primul semn ca se apropie ziua venirii lui Mesia”, mai spunea Vilna Gaon.
Vilna Gaon, figura proeminenta a lumii ebraice din Estul Europei, in cea de a doua jumatate a secolului al XVIII-lea, a profetit evenimentele care se succed azi cu repeziciune, in Crimeea si Ucraina, si le-a legat, surprinzator, de „rascumpararea mesianica a evreilor”, fixand foarte aproape acea data, cunoscuta sub numele de Geulah.

„Cand vei auzi ca rusii au invadat Crimeea, vei sti ca au inceput sa bata clopotele pentru Geulah. Cand vei auzi ca rusii au intrat in Constantinopol, pregateste-ti hainele de Shabbos si asteapta aparitia lui Mesia. Pasii lui Mesia se aud tot mai aproape, dupa ziua in care Rusia captureaza marele oras Crimeei”.

Profetia lui Vilna Gaon este similara cu altele din aceeasi perioada – din lumea crestina, de data aceasta – care se refera la cresterea Rusiei si recucerirea Constantinopolului de la turci. Dupa ce Rusia va ataca Turcia, aceasta va fi macinata de revolutie, iar in Anglia va incepe un razboi civil, spun profetiile.

Cine a fost Vilna Gaon? Rabinul orasului Vilnius, pe numele sau adevarat Elijah ben Shlomo Zalman Kremer, supranumit si Elijah din Vilna (Vilnius) sau Gra (acronim pentru Gaon Rabbenu Eliyahu), a trait la Vilnius intre anii 1720-1797. Cunoscut talmudist si kabbalist, lider spiritual al comunitatii evreiesti din Lituania si Polonia, i se spunea in ebraica „ha-Gaon he-Chasid mi-Vilna”, ceea ce ar insemna ”sfantul geniu din Vilnius”.

Este autor al multor texte asupra Talmudului si a Thorei, ca si asupra unor texte ebraice din Evul Mediu, precum si al unei superbe carti de proverbe. S-a ocupat, de asemenea, de traduceri – de exemplu, a tradus cartile de geometrie ale lui Euclid in ebraica.

Sursa: jurnalul.ro

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentV-ati intrebat vreodata de ce batem in lemn ca sa alungam ghinionul?
Articolul următorFara sa ne dam seama, TOTI incercam CEL MAI PUTERNIC DROG DIN LUME! Si ne place!