Acasă ACTUALITATE Dupa umilintele din ultimele zile rusii se roaga de ucraineni sa negocieze...

Dupa umilintele din ultimele zile rusii se roaga de ucraineni sa negocieze sfarsitul razboiului! Lavrov: „Cu cât amână mai mult, cu atât mai dificil”

911

Rusia nu refuză negocieri cu Ucraina, dar cu cât Kievul le va amâna mai mult, cu cât mai complicată va fi posibilitatea ajungerii la un acord cu Moscova, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, la postul de televiziune Rusia-1, într-un interviu pentru emisiunea „Moscova. Kremlin. Putin”, potrivit agenției de stat ruse TASS.

Serghei Lavrov a amintit că poziția Rusiei a fost precizată de președintele Vladimir Putin la o întâlnire cu conducerea Dumei de Stat.

„Adresându-se participanților, președintele a spus despre «istoria» Ucrainei că noi nu refuzăm negocieri, dar cei care le refuză trebuie să înțeleagă că, cu cât amână mai mult acest proces, cu atât mai dificil le va fi să negocieze cu noi”, a subliniat Lavrov, citat de agenția TASS.

Potrivit ministrului rus, autoritățile de la Kiev spun că negocierile pot avea loc doar după victoria Ucrainei.

„Și apoi, când” Rusia va părăsi teritoriul Ucrainei, „vor fi gata pentru discuții, impunându-ne condițiile lor. Ei sunt sprijiniți activ în acest demers de Londra, Washington, Bruxelles. Dacă aceasta este alegerea lor, atunci noi știm cum ne putem atinge obiectivele stabilite de președintele rus Vladimir Putin ca parte a operațiunii militare speciale”, a mai afirmat șeful diplomației de la Moscova.

Declarațiile ministrului rus vin în contextul în care Ucraina a recucerit aproximativ 3.000 de kilometri de teritoriu în timpul contraofensivei din septembrie, trupele sale ajungând la 50 de kilometri de granița cu Rusia în regiunea Harkov.

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat în repetate rânduri că negocierile cu Rusia vor fi demarate doar după ce victoriile de pe front vor permite Ucrainei să aibă o poziție de forță la masa tratativelor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos