21.8 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăEconomieDupă vizita premierului Ciucă familia regală din Emiratele Arabe Unite vine să...

După vizita premierului Ciucă familia regală din Emiratele Arabe Unite vine să investească în România: Portul Constanta principala destinatie

in:

Stiri pe acelasi subiect

În vara anului trecut, premierul Nicolae Ciucă a efectuat o vizită în Emiratele Arabe Unite, acolo unde a discutat cu oficialii de cel mai înalt nivel. Urmare a acestor discuții, familia regală din Emiratele Arabe Unite a decis să investească în România, în Portul Constanța.

Arabii construiesc un nou terminal de mărfuri în portul Constanța, pe o suprafață de teren de aproape 12 hectare, inclusiv cu fonduri UE nerambursabile, relevă date analizate de Profit.ro.

Valoarea totală a acestui proiect este de 197 de milioane de lei și are ca termen de execuție 12 luni.

″Necesitatea investiției este justificată de insuficiența spațiilor de transport și stocare a mărfurilor, care nu au ținut pasul cu necesitățile actuale de stocare și manipulare. Oportunitatea este ca portul să se transforme în punctul central pentru transportul de mărfuri pe coridorul E-V (TRACEA, Drumul Mătăsii, AGRI). Investiția ce va fi dezvoltată va oferi importatorilor și exportatorilor din Europa Centrală un acces mai rapid și mai rentabil la piața din Orientul Îndepărtat și Orientul Mijlociu decât deplasarea prin rutarea tradițională peste porturile nord-continentale, evitând blocajele intermodale aglomerate din Europa de Vest″, se arată într-un document.

Nicolae Ciucă, vizită în Emiratele Arabe

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a efectuat, în perioada 20-21 iunie 2022, o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite. Vizita apare în contextul în care există tensiuni între PSD și PNL în privința unor teme economice. Cele două partide nu reușesc să cadă la un acord în privința codului fiscal.

Agenda vizitei în Emiratele Arabe Unite include primirea de către A.S. Mohamed Bin Zayed Al Nahyan, președintele E.A.U. Vizita precede cea de-a doua sesiune a Comisiei de cooperare între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite care va avea loc în perioada 21-22 iunie.

Vizita vizează dezvoltarea și consolidarea dialogului bilateral la nivel politic, economic și sectorial între cele două state. Discuțiile vor include teme de importanță și prioritate pentru Emiratele Arabe Unite și România, precum și subiecte de interes regional și internațional, se arată într-un comunicat de presă.

Din delegația oficială care îl va însoți pe premierul Nicolae-Ionel Ciucă în Emiratele Arabe Unite fac parte Sorin Grindeanu, viceprim-ministru, ministrul transporturilor și infrastructurii, Virgil Popescu, ministrul energiei, Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Iulian Chifu, consilier de stat, Cancelaria Prim-ministrului și Dan Cărbunaru, secretar de stat, purtător de cuvânt al Guvernului.

Ultimele stiri