Acasă Economie E oficial: Guvernul creste pensiile cu 14%

E oficial: Guvernul creste pensiile cu 14%

155

In proiectul de rectificare bugetara apare ca pensiile vor creste, de la 1 septembrie, cu 14%. Este de asteptat ca PSD sa declanseze o campanie de propaganda neagra prin care sa acuze Guvernul Orban ca a taiat pensiile cu 26%, intrucat nu le-a marit cu 40%, asa cum este in legea adoptata anul trecut de majoritatea PSD.

​”Se propune ca incepand cu 1 septembrie 2020 valoarea punctului de pensie sa fie majorata cu 14%, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei. Totodata, se propune majorarea incepand cu aceeasi data a indemnizatiei minime sociale pentru pensionari, cu 14%, de la 704 lei la 800 lei”, se arata in nota de fundamentare a proiectului.

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a anuntat joi, intr-o conferinta de presa, ca urmare a rectificarii bugetare „valoarea punctului de pensie va avea cea mai mare crestere pe care a avut-o vreodata”.

„Ministerul Muncii, minister la care se uita toata Romania astazi are cel mai mare buget. Sumele alocate in plus catre Ministerul Muncii ajung la aproape 10 miliarde de lei. In ciuda a tot ceea ce a facut PSD si a incercat sa faca, am reusit sa gasim resursele sa platim la timp si salarii, si pensii si ajutoare sociale. Din primul moment am spus ca vom creste pensiile in 2020 si astazi putem sa venim in fata dvs. si sa spunem ca vom creste pensiile.

PSD niciodata nu a marit cu aceasta suma, desi a avut perioade de crestere economica una dupa alta trei ani de zile – nu datorita lor, datorita contextului economic international – si tot nu au marit pensiile cu aceasta suma. In acest cotnext economic global dificil, prin care trec toate tarile europene, am reusit sa facem acest efort sa cresteem pensiile cu cea mai mare suma pe care au vazut-o romanii care se pune in plus la punctul de pensie. Il provoc pe domnul Ciolacu sa mai gaseasca o tara care face astfel de eforturi in plina criza economica, care creste si pensiile, creste si alocatiile, cu sumele pe care le face acest guvern”, a declarat Citu.

Este de asteptat ca PSD sa declanseze o campanie prin care sa acuze Guvernul ca a taiat pensiile cu 26%. Marcel Ciolacu a declarat deja ca Guvernul a taiat alocatiile cu 80% intrucat le-a marit cu doar 20% in loc de 100%, asa cum a votat PSD in Parlament.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos