Acasă ACTUALITATE E oficial: Romania va fi inclusă în programul Visa Waiver de călătorii...

E oficial: Romania va fi inclusă în programul Visa Waiver de călătorii în SUA fără vize

Statele Unite vor sprijini România să îndeplinească mai repede cerințele necesare pentru ca țara noastră să fie inclusă în programul Visa Waiver de călătorii fără vize.

Este asigurarea primită de oficialii români de la asistentul principal adjunct al secretarului de stat american Anthony Blinken. Dereck Hogan a condus la București a 8-a rundă de dialog din cadrul parteneriatului strategic româno-american.

Hogan a declarat că, pentru atingerea acestui obiectiv, autoritățile din cele două țări lucrează – pe de o parte – la îmbunătățirea procesului de schimb de informații, iar pe de altă parte la scăderea ratei de refuz a vizelor.

„Statele Unite se angajează să facă totul ca România să se alăture programului Visa Waiver cât mai curând posibil, cât mai rapid posibil. Deci ne luăm acest angajament. Am avut aici în România chiar săptămâna trecută o delegație a Biroului nostru de afaceri consulare care s-a întâlnit cu toate autoritățile implicate pentru a discuta concret despre ce fel de informații trebuie să furnizeze guvernul oamenilor pentru ca aceștia să poată îndeplini criteriile necesare în procesul de solicitare a vizei, pentru ca ei să poată face solicitări de viză cu șanse mai mari de a fi aprobate”, a spus Dereck Hogan.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentEuroparlamentar: Pentru siguranţa UE, Republica Moldova este la fel de importantă ca Ucraina
Articolul următorReactie la scumpirile masive. Deputatul Ionuț Stroe: Românii trebuie să fie protejați de eventuale creșteri nejustificate ale prețurilor la RCA