Acasă Tutorialul Zilei E simplu! Construieste-ti singur un VIDEOPROIECTOR pentru telefon, cu ce gasesti prin...

E simplu! Construieste-ti singur un VIDEOPROIECTOR pentru telefon, cu ce gasesti prin casa!

41

Nu mai e ca pe vremuri, cand pentru vedea un film la proiector aveai nevoie de o mie de aparate si cabluri. Astazi gasesti totul intr-un telefon mobil.  Pentru a crea un proiector mai ai nevoie doar de o cutie de pantofi, scotch, un cutter, o agrafa, o lupa de plastic cu maner si un creion.

Dupa ce ati trasat conturul lupei pe una din laturile cutiei, folositi cutterul pentru a taia pe respectiva linie. Cu precizie, rupeti manerul de la lupa si incercati sa fixati cercul cu lentila in gaura de la cutie. Cand ati gasit pozitia perfecta, folositi scotch-ul pentru fixare. Singurul lucru la care trebuie sa aveti grija este sa lipiti atat de bine lupa in locasul respectiv incat sa nu treaca lumina prin spatiile ramase libere. Cu un pic de rabdare, o agrafa obisnuita poate fi transformata intr-un dock de iPhone. Tutorialul de mai sus ar trebui sa va lamureasca in ceea ce priveste etapele.

Pentru ca orice imagine proiectata in momentul in care a trecut prin lentila se roteste la 180 de grade, trebuie sa folositi meniul telefonului pentru a roti voi imaginea afisata pe ecran. In cazul iPhone-ului, mergeti in Settings – General – Accesibility si activati functia Assistive Touch. Dupa activare, pe ecran veti avea un buton prin intermediul caruia aveti acces si la functia de rotire a continutului afisat.

Pentru ajustarea focusului este suficient sa modificati pozitia iPhone-ului in cutie. Mutati-l mai in fata sau mai spate si veti fi suprins de modul in care imaginea afisata este din ce in ce mai clara. In principiu asta e tot, nu mai ramane decat sa dati luminozitatea ecranului la maxim, sa stingeti lumina si sa puneti capacul la cutie dupa ce ati obtinut o imagine clara.

Daca aveti nevoie si de un cablu de alimentare tras la iPhone, faceti o gaura in partea opusa a cutie, treceti cablul prin ea si incercati sa acoperiti cat se poate de bine gaura respectiva pentru a nu scapa lumina.

Proiector creat manual

 

Proiector din cutie de carton smartphone

 

Sursa: playtech.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentDieta Vedetelor sau Lunara: slabeste in functie de fazele lunii!
Articolul următorCe risti daca ai stat prea mult in soare!