10.3 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăDivertismentTutorialul ZileiGreseala pe care majoritatea dintre noi o facem: De ce nu e...

Greseala pe care majoritatea dintre noi o facem: De ce nu e bine sa-ti lasi telefonul la incarcat peste noapte

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Încărcarea telefonului pe timp de noapte poate părea cel mai logic moment, dar știai că acest lucru poate afecta negativ durata de viață a bateriei dispozitivului tău în timp? Nimic nu este mai frustrant decât să îți încarci telefonul doar pentru ca acesta să se descarce aparent instantaneu, iar protejarea bateriei este cel mai bun mod de a evita acest lucru, așa că haideți să vedem când recomandă producătorii să îl încărcăm, scrie bgr.com.

Potrivit USA Today, producătorii de Android Huawei sunt împotriva încărcărilor peste noapte. „Nu lăsați telefonul conectat la încărcător pentru perioade lungi de timp sau peste noapte”, spun ei.

În schimb, ei recomandă menținerea bateriei între 30 și 70% este cea mai bună modalitate de a prelungi durata de viață a acesteia. Dacă vă străduiți să vă dați seama cu ochiul liber cum ar putea arăta acest lucru, multe telefoane oferă opțiunea de a vizualiza bateria rămasă sub formă de procent în setări. Acest sentiment este oglindit de iPhone-urile Apple, care oferă o setare optimizată de încărcare a bateriei,  sub 80 la sută.

Majoritatea smartphone-urilor sunt alimentate de baterii litiu-ion și acestea se vor degrada întotdeauna în timp, indiferent de modul în care vă încărcați telefonul. Acest lucru se datorează faptului că acestea funcționează prin deplasarea purtătorilor de sarcină între electrozi, iar acest lucru a stresat părțile constitutive deteriorându-le eficiența în timp.

Acest stres crește de fapt atunci când încercați să stoarceți ultimele câteva puncte procentuale. Dacă acest lucru este puțin confuz pentru a vă imagina, Kevin Purdy de la iFixit a oferit o metaforă practică a unui burete pentru New York Times care v-ar putea ajuta să înțelegeți.

„Este destul de ușor să umpli un burete de la uscat la aproape saturat”, a spus el. „Dar încercarea de a forța un burete aproape saturat să absoarbă și ultimele picături de lichid necesită presiune și probabil că lasă mai mult lichid la suprafață. Această „băltire” este acumularea S.E.I. (interfață electrolitică solidă) pe o baterie. Acumularea de S.E.I. reduce capacitatea totală a unei baterii.”

Menținerea bateriei între 30 și 70 la sută
Acest lucru se potrivește cu sfatul Huawei de a menține bateria între 30 și 70 la sută, mai degrabă decât de a atinge 100 la sută. S-ar putea să vi se pară greșit, dar când vine vorba de longevitatea bateriei, pe termen lung este corect. În mod similar, dacă evitați să lăsați bateria să ajungă până la 0 la sută, veți reduce, de asemenea, stresul asupra electrozilor și o veți menține mai mult timp în stare de funcționare.

Pe lângă faptul că dăunează vieții bateriei, încărcarea dispozitivelor peste noapte poate fi, de asemenea, o problemă de sănătate și siguranță dacă nu aveți grijă unde le lăsați la încărcat. Acest lucru se datorează faptului că încărcarea vine de obicei cu un anumit grad de creștere a temperaturii, iar dacă ceva nu merge bine, suprafețele inflamabile pot deveni rapid periculoase.

„Nu ar trebui să ascundeți telefoanele sub perne sau să le încărcați pe lenjeria de pat”, a declarat pentru The Guardian Paul Shaw, șeful departamentului de investigare a incendiilor de la Staffordshire Fire Rescue. „Se numește „thermal runaway” în baterie. Aceasta se autoîncălzește. Continuă să meargă și să meargă. O suprafață de lucru sau o măsuță din lemn sunt bune, deoarece bateria nu va emite suficientă căldură”.

Ultimele stiri