10.3 C
București
miercuri, februarie 21, 2024
AcasăStirea zileiEditie speciala a ”Jocurilor de Putere” cu Oreste Teodorescu. Adevarul despre represiunea...

Editie speciala a ”Jocurilor de Putere” cu Oreste Teodorescu. Adevarul despre represiunea violenta din 10 august 2018

in:

Stiri pe acelasi subiect

Azi se împlinesc doi ani de la cea mai cumplită agresiune a forțelor de ordine la adresa unor manifestanți pașnici, de la Mineriadele lui Ion Iliescu încoace. Dosarul penal pornit urmare a plângerilor depuse de sute de persoane vătămate bate pasul pe loc și era cât pe-aci să-i scoată basma curată pe exact principalii responsabili de atacarea protestatarilor: șefii Jandarmeriei și ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în frunte cu Carmen Dan, la acea vreme decidentul nr. 1 în astfel de operațiuni.

Sunt multe de spus despre soarta acestei acțiuni penale și despre adevărații vinovați, dar măcar o dată pe an, în ziua de 10 august, trebuie trasă linie și făcută o analiză cu cărțile pe masă.

Tocmai de aceea, jurnalistul Oreste Teodorescu, a ales să realizeze în această seară, de la ora 23.00, o ediție specială a emisiunii ”Jocuri de putere”, la Realitatea Plus.

Redăm mai jos mesajul postat de jurnalist pe pagina sa de Facebook despre emisiunea pe tema represiunii din 10 august 2018.

”Fix la doi ani de la teribilul măcel din 10 August 2018, după ce dosarul fusese clasat pe 15 Iulie anul curent provocând o imensa stupoare și frustrare printre zecile de mii de protestatari pașnici, gazați și călcați in picioare de jandarmi, iată ca magistrații Curții de Apel București decid asupra cererii DIICOT de redeschidere a anchetei penale faţă de colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române; maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti; colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române; comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI.

Fara o curățenie exemplara in intestinele Ministerului de interne, nu putem spera ca organele de ordine sa fie in slujba cetățeanului, nu împotriva lui… Nefacandu-se nici o reforma structurala, iată ca am asistat zilele trecute la un alt episod halucinant, in care protagoniștii au fost tot jandarmii, care s-au transformat benevol in slugile interlopilor din capitala, participând ca niște mielușei la înmormântarea șefului clanului Duduienilor, împărțind gratuit măști de protecție sutelor de bombardieri care nu dau doi bani pe măsurile obligatorii de distanțare socială.

Facem Retrospectiva celor doi ani de la măcelul din 10 August împreuna cu Oana Stanciulescu, Doru Maries, Grigore Cartianu, Laurentiu Ciocazanu, Rares Bogdan, Andrei Caramitru și Marian Ceaușescu.”

Ultimele stiri