Efectul coronavirus: Majoritatea anti-vaccinistilor vor cu disperare acum sa se vaccineze

332

Nunărul tot mai mare de îmbolnăviri de coronavirus bagă românii în sperieți. Tot mai mulți dintre ei se arată de acord cu vaccinarea obligatorie,  susțin psihologii. Medicii recomandă vaccinarea celor cu afecţiuni cardio-vasculare cronice pentru creşterea rezistenței, conform Mediafax.

„Automat la nivel psihologic starea lor de anxietate este puternic influenţată. Tocmai din aceste considerente poziţia cetăţenilor s-a schimbat în ce priveşte vaccinarea, în sensul în care oamenii percep descoperirea unui vaccin contra acestui virus ca fiind într-adevăr o sursă de protecţie”, spune psihologul Ioana Dumitru.

Oamenii văd cu ochi buni vaccinarea împotriva Covid-19.

„Orice vaccin împotriva bolilor, care cu ajutorul vaccinurilor au fost eradicate, că sunt şi oameni de rea voinţă. Dacă ţi-ai face rău numai ţie treaba ta. Faci rău refuzând altora”, spune un bucureștean.

„Categoric. Orice posibilitate şi metodă de a eradica nenorocirea asta. Trebuie să fi inconştient să nu accepţi”, susțin oamenii.

Medicii recomandă vaccinarea în special a celor cu afecţiuni cardio-vasculare cronice pentru creşterea rezistenţei.

„Colegiul American de Cardiologie, într-o declaraţie recentă, recomandă cu fermitate vaccinarea generală a tuturor pacienţilor cu boli cadrio-vasculare cronice în vederea reducerii incidenţei altor forme de infecţie respiratorie care ar scădea rezistenţa organismului şi faţă de Coronavirus”, explică medicul cardiolog Adrian Tase.

Legea vaccinării obligatorii urmează să fie dezbătută de Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Transparenta face diferenta