Acasă ACTUALITATE Efectul razboiului: AUR, cel mai afectat partid politic din Romania, scade puternic...

Efectul razboiului: AUR, cel mai afectat partid politic din Romania, scade puternic in sondaje!

Creșterea usoara a PNL ar putea fi pusă pe seama activității recente intense a președintelui și a premierului care castiga puncte pe fondul vizibilității foarte mari în asociere cu repere de credibilitate precum NATO și UE.

Scăderea usoara a AUR poate fi explicată prin dispariția formațiunii din prim-planul atenției publice, dublată de acuzații care au fost aduse de mass-media si adversarii politici privind atitudini pro-ruse ale unor membri sau persoane asociate acestui partid.

Nu stim in acest dacă efectele războiului din Ucraina asupra intentiei de vot sunt temporare, datorate contextului emotional sau ele se vor adânci.

In mod cert, modul în care partidele aflate la putere vor gestiona imensele provocari de securitate, dar si socio-economice, vor influenta puternic optiunile electorale.

La fel cum pozitionarea partidelor de opozitie fată de agresiunea Rusiei si consecintele acestei invazii pentru securitatea si calitatea vietii in Romania vor avea efecte asupra intentiei de vot.

Sondajul INSCOP MONITOR, reprezentativ la nivel național, a fost realizat de INSCOP Research în parteneriat cu Verifield în cadrul unui proiect inițiat de STRATEGIC Thinking Group/Grupul de Gândire Strategică. Datele au fost culese prin interviuri telefonice în perioada 2-7 martie 2022 pe un eșantion de 1077 de respodenți. Eroarea maximă admisă este de +/-3%

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentMcDonald’s a inchis 847 de restaurante din Rusia. Compania are 62.000 de angajati!
Articolul următorFOTO-Ne fac să fim mândri: Cum îi primesc românii, în Gara de Nord din București, pe refugiații ucraineni