26.8 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăSocialSanatateEfectul STUPID si neprevazut de nimeni al cardurilor de sanatate!

Efectul STUPID si neprevazut de nimeni al cardurilor de sanatate!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Angajatii firmelor care se ocupa cu alimentarea bancomatelor diferitelor banci din Romania se confrunta cu o situatie demna de tot rasul. In aparate sunt blocate, pe zi ce trece mai multe carduri….de sanatate!

card-de-sanatateOrice bancomat poate retine cardul unui utilizator, care spre exemplu, a introdus PIN-ul gresit de trei ori, acesta urmand sa fie restituit ulterior la ghiseu persoanei in cauza. Numai ca de data aceasta in bancomate se aflau cele mai noi carduri de pe piata din Romania, dar care n-au nici o legatura cu bancile, si anume…cardurile nationale de sanatate emise de CNAS, potrivit cancan.ro.

Cea mai plauzibila explicatie este insa ca oamenii care nu au fost suficient de bine informati au crezut ca acestea sunt atasate unui cont si pot retrage bani de la bancomat, sub forma unui credit. Banii ar fi variat intre 100 si 500 de euro, bani europeni, credeau posesorii cardului.

Altii au plecat urechea la zvonuri potrivit carora de pe acestea se pot achizitiona gratis medicamente de la farmacii, sau diverse obiecte de la cimercianti. O alta varianta este ca posesorii lor le-au confundat cu cel bancar, pentru ca cele doua categorii sunt asemenatoare, ambele au cip, singura diferenta fiind ca cel bancar are in plus si o banda magnetica.

Sursa: stiripesurse.ro

Ultimele stiri