Acasă Romani in strainatate El este omul care l-a scos pe Ghita din ascunzatoare! I-a dus...

El este omul care l-a scos pe Ghita din ascunzatoare! I-a dus pe politisti in Serbia pana la fugar!

11026

Sebastian Ghita nu ar fi fost prins daca fratele lui, Alexandru Ghita, nu il vizita si nu ieseau din ascunzatoare la plimbare prin oras.

Alexandru Ghita este omul care i-a condus pe politisti la fratele sau, Sebastian Ghita, ascuns in Serbia, este patronul operatorului de telecomunicatii 2K Telecom, companie al carei control l-a preluat total in noiembrie 2015 prin achizitia actiunilor pe care le mai detinea in firma milionarul buzoian Vasile Domente, unchiul fratilor Ghita.

Dupa ce a castigat alaturi de granzii din telecom frecvente pentru servicii de televiziune digitala sau 4G, 2K Telecom si-a vandut in 2015 licenta 4G catre RCS&RDS pentru 6,6 milioane euro, iar in 29 decembrie 2016, la scurt timp dupa disparitia lui Sebastian Ghita, si-a cerut insolventa.

Potrivit Rise Project
, Alexandru Ghita ar detine actiuni, pe langa 2K Telecom, si la firmele: Infratel Net SRL si Ploiesti Import Export SRL. Dintre aceste firme, 2K Telecom este insa cea mai importanta.

  • Istoria 2K Telekom: De la licitatii castigate alaturi de granzii telecom la insolventa

„Infiintata in anul 2000, 2K Telecom si-a inceput activitatea de furnizor de servicii de telecomunicatii ca furnizor de bucle locale, transport national si acces la Internet. Incepand cu anul 2005, compania a cunoscut o evolutie fulminanta ajungand in 3 ani unul dintre cei mai important operatori de telecomunicatii din Romania pe zona de retele private virtuale”, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

2K Telekom este o afacere a familiei Ghita, avand initial ca actionari pe Alexandru Ghita, fratele lui Sebastian Ghita, pe Vasile Domente, unchiul acestora, si pe Radu Vasile, baiatul cel mare al lui Vasile Domente.

In urma mai multor tranzactii, Alexandru Ghita a preluat in luna noiembrie a anului 2015 controlul total asupra 2K Telekom.

2K Telecom a intrat in centrul atentiei in toamna anului 2012 cand a participat la cea mai mare licitatie de telefonie mobila din Romania, alaturi de Orange, Vodafone, Cosmote (in prezent Telekom Romania Mobile Communications) si RCS&RDS, licitatie care a adus statului venituri din taxe de licente de aproape 700 milioane de euro.

2K Telecom, candidatul surpriza la acea licitatie, a castigat frecvente pentru furnizarea serviciilor 4K/LTE pentru care a achitat suma de 6.601.000 euro, reprezentand taxa de licenta.

Articolul precedentDan Andronic recunoaste ca a fost in Serbia! Arestarea lui Ghita e numai inceputul, urmeaza noi inregistrari!
Articolul următorRasturnare de situatie! Ce le-a spus Sebastian Ghita politistilor in momentul in carea fost legitimat!