Acasă Stirea zilei Un savant roman a inventat TUNUL care protejeaza Pamantul de asteroizi!

Un savant roman a inventat TUNUL care protejeaza Pamantul de asteroizi!

Invenție inedită prezentată anul acesta la Salonul Internațional al Cercetării. Un român a inventat tunul de lumină concentrată care acționează împotriva asteroizilor. La această invenție spectaculoasă o echipă de cercetători au lucrat în an întreg, iar munca lor s-a dovedit a fi nu numai că apreciată dar și brevetată de către specialiști.

„Captează razele de lumină de la soare și prin procesul de reflexie le colimatează, adică se creează unde paralele de soare care ies prin acest ghid de lumină sau ghid de undă înspre un corp ceresc, pentru a-l topi sau pentru a-l devia de traiectoria de ciocnire cu Pământul”, explică inventatorul tunului de lumină concentrată, potrivit libertatea.ro.

După un an întreg de muncă în echipă, cercetătorii români au prezentat la Salonul de Inventică un tun de lumină concentrată. Acesta ar avea rolul de a proteja Pământul de asteroizi, iar invenția a fost deja brevetată.

„Este o componentă, un element care într-adevăr previne, dar în același timp poate să își facă utilitatea alimentând cu energie electrică sateliţi”, explică inventatorul Horațiu Șerbescu.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentAutoritatea Fitosanitara a facut controale MASIVE de Pasti: Topul supermaketurilor unde legumele au cele mai multe pesticide!
Articolul următorAnalist politic: Basescu si Dragnea sunt SPERIATI de prinderea lui Ghita! Pe ei ii va turna primii!