Conform publicatiei Vremea Nouă, eleva violata din Vaslui a fost luată, în luna decembrie, anul trecut, din faţă liceului de unde învăta, de către părintii violatorilor şi dusă la un notariat din Negreşti pentru a semna un document precum că îşi retrage plângerea.

Notarul Marieta Ioniţi, vigilentă, a refuzat să se implice în mediere, enervându-i pe părintii violatorilor. Aceasta le-a cerut acordul părinţilor fetei şi a avocatului. Tatăl fetei, Ion Munteanu, a povestit că aveau o pungă cu bani pregătită pentru fată în cazul în care semna, lucru confirmat şi de notar. Marieta Ioniţi a spus, pentru Vremea Nouă, că fata era speriată şi vroia să semneze, nu pentru bani, ci pur şi simplu că se săturase de presiunea la care fusese supusă. I s-a părut anormal ca fata să fie adusă la mediere fără părinţi şi avocat şi nu-şi explică tupeul părinţilor violatorilor să o ia pe fata fără ştirea nimănui şi s-o aducă la mediere, pe furiş. Mai grav e faptul că fata a fost luată din faţă Liceului “Ion Mincu” din Vaslui, iar nimeni de acolo nu a avut nicio reacţie. Mai ales că se ştia de cazul ei şi de traumele prin care a trecut.


Citeste si:

Mesajul TULBURATOR al unei tinere din Vaslui pentru cei 7 violatori: Vreau sa-i privesc in ochi!

O vedeta din Romania s-a destainuit: Am fot violata de tatal meu! Am vrut sa-i dau foc!

Un fost violator din Vaslui a ajuns DEPUTAT in Parlamentul Romaniei!


La scurt timp după ce odraslele le-au ajuns după gratii, pentru viol şi lipsire de libertate, familiile acestora au încercat să facă tot ce le-a stat în putinţă pentru a-i scăpa de puscărie. Astfel, în timp ce violatorii din Văleni erau închişi, părintii au încercat orice variantă pentru a schimba situaţia. Cu un tupeu incredibil, părintii violatorilor au venit cu maşina la liceul la care învaţa fata, au aştepta-o şi au dus-o la Negreşti, la un notar public, în speranţa unei impăcări. Astfel, aceştia doreau că victima să-şi retragă plângerea şi toată povestea să se încheie. Au venit pregătiti pentru asta cu o sacoşă de bani pe care au promis că o vor da fetei dacă va semna actele pe care i le vor pune în faţă. Notarul la care au mers, Marieta Ioniţi, a refuzat însă, medierea:

“Cred că în luna decembrie au venit. Ţin minte că era frig afară. Am văzut-o pe fată speriată şi bulversată şi nu am dat curs cererii lor. Am întrebat-o pe fată dacă are avocat şi mi-a spus că are. Apoi am întrebat-o dacă părintii ei şi avocatul ştiu că a venit la Negreşti pentru mediere şi mi-a răspuns că nu. Tatăl unuia dintre violatori a făcut promisiunea că îi va da bani. Pe fată nu o interesau banii lor. Era speriată şi nu voia decât să se termine cât mai repede toată povestea. În aceste condiţii, mi s-a părut onest şi profesionist să refuz medierea. I-am spus că, orice acte va semna aici la mine, este vorba de un viol şi anchetă nu se va opri”, a povestit Marieta Ioniţi, notar în Negreşti.

Tatăl unuia dintre violatori, văzând că notarul o sfătuie pe fată să nu semneze a avut tupeul să îi spună acesteia că îşi depăşeşte atribuţiile. “Cred că aţi auzit în presă despre viol şi de asta ne refuzaţi.” îşi aminteşte notărita că i-ar fi spun tatăl unuia dintre violator, cel care i-a făcut fetei propunerea financiară. Notarul Marieta Ioniţi spune că habar nu a avut de acest caz în acel moment, însă i s-a părut afacerea penală a părinţilor. “Totuşi era vorba de un viol în grup cu consecinţe grave, de lipsire de libertate, lucruri foarte grave care nu le mai poţi media. Sunt fapte penale” a mai spus acesta.

Acest episod a fost prima încercare a familiilor violatorilor de a o determina pe fătă să-şi retragă plângerea în speranţa că odraslele lor vor scăpă de puscărie. Au urmat şicane, mesaje telefonice şi vizite la domiciliul fetei, toate cu acelaşi scop. Rămane un semn de întrebare: cum de a fost luată fata din faţa liceului unde învătă. Conducerea liceului “Ion Mincu” nu a putut fi contactată pentru a oferi detalii despre acest incident. De altfel nici numele dirigintei nu au vrut să-l dezvăluie. Trebuie menţionat că liceul are angajată firmă de pază angajată pentru siguranţă elevilor şi cum cazul elevei violate era ştiut, firma de pază ar fi putut să o oprească pe fată să nu urce în maşină părinţilor vioaltorilor. Sau ar fi putut să înştiinţeze conducerea şcolii despre incident.

Şi tatăl fetei, Ion Munteanu confirmă acest episod. A fost foarte îngrijorat că faţă să a fost luată din faţă şcolii şi îi reprosează dirigintei şi conducerii şcolii că nu au protejat-o, mai ales că se cunoştea situaţia ei.