Acasă Stiri locale Tragedie in Vaslui! Fetita de 12 ani ABUZATA SEXUAL!

Tragedie in Vaslui! Fetita de 12 ani ABUZATA SEXUAL!

O fetiţă de 12 ani din judeţul Vaslui, aflată în plasament maternal, a fost abuzată sexual de soţul „mamei de împrumut“, scrie Adevărul.ro.

Cazul n-a fost descoperit şi făcut public de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, ci de un psiholog din sistemul privat. Victimă a violenţelor şi abuzului psihic, fetiţa a fost scoasă din familia naturală în 2013 şi dată, atunci, în grija unui asistent maternal profesionist, o femeie de 54 ani dintr-o localitate din apropierea municipiului Vaslui, scrie Adevărul.ro.

Încă de la mijlocul lunii iunie 2015, femeia a sesizat că fetiţa avea un comportament ciudat: apatie, depresie şi refuz de a mai comunica. Asistentul maternal a devenit suspicios în momentul în care a observat o schimbare şi în comportamentul soţului, bărbat care se arăta extrem de posesiv faţă de fetiţă. În urmă cu o săptămână, femeia şi-a surprins soţul, un bărbat de 57 ani, cu pantalonii descheiaţi în timp ce se afla singur cu fetiţa în cameră.


Citeste si:

Seful politiei Vaslui este ruda cu doi dintre violatorii elevei!

PREMIERA! Toate cazurile de viol din Romania vor fi REDESCHISE!


Bănuind că fetiţa a fost abuzată sexual, asistentul maternal a mers la un psiholog din oraş pentru a o consilia. Acolo, copilul a povestit cum era ameninţată de mai multe vreme de către soţul asistentei maternale, supusă la perversiuni sexuale şi obligată sa-i facă sex oral. În aceeaşi zi, joi, 23 iulie, având rezultatul evaluării psihologice, unde copila relata cum a fost supusă abuzului sexual, asistentul maternal s-a deplasat la sediul DGASPC Vaslui pentru a prezenta situaţia.

„Asistentul maternal a procedat corect venind foarte repede şi spunând ce s-a întâmplat, mergând la psiholog cu copilul şi determinându-l să povestească tot. Asistentul maternal a observat că fetiţa era puţin apatică, însă a crezut că e din cauza situaţiei la învăţătură, având o problemă cu matematica. Dar lucrurile se vede că au stat altfel. În urma evaluărilor pe care le-am făcut şi noi am sesizat imediat poliţia. În momentul de faţă, noi avem grijă să asigurăm suportul psihologic copilului, pentru a depăşi momentul şi aşteptăm ca poliţia să îşi facă treaba pentru că o astfel de persoană nu ştiu dacă poate să stea printre oameni. Un om care se apropie de 60 de ani să agreseze sexual un copil de 12-13 ani… Este de neînţeles ceea ce s-a putut întâmpla în acest caz“, a declarat Ionel Ştefănică Armeanu, directorul DGASPC Vaslui.

În realitate, primii care au depus plângere la Poliţie, respectiv la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, au fost psihologul din sistemul privat şi asistentul maternal, aceştia sesizând autorităţile judiciare încă de vineri, 24 iulie. Reprezentanţii DGASPC, care au precizat că asistentul maternal şi-a dat demisia din funcţie, fiind afectată de cele întâmplate, au anunţat oficial poliţia abia marţi, 28 iulie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAcest aliment iti poate proteja plamanii mai bine decat orice medicament!
Articolul următorPrimul bebelus programat genetic din Europa este roman! Vezi cum a fost posibil!