Acasă Social Elevii romani au castigat patru medalii la Olimpiada Internationala de Stiinte ale...

Elevii romani au castigat patru medalii la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului!

25

Elevii romani au castigat patru medalii la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului, desfasurata in India, o medalie de aur si trei de argint, potrivit mediafax.ro.

Cea de-a VII-a editie a Olimpiadei Internationale de Stiinte ale Pamantului (International Earth Science Olympiad – IESO) a avut loc la Mysore, in India, in perioada 11-19 septembrie.

Palmaresul Romaniei – o medalie de aur si trei de argint – este superior celui inregistrat la editia de anul trecut: doua medalii de argint si doua de bronz. In clasamentul neoficial pe natiuni, Romania s-a clasat pe locul al treilea (la egalitate cu Japonia), dupa Taiwan si Koreea de Sud.

Medalia de aur a fost cucerita de Marius Ioan Posa, elev in clasa a XII-a, la Colegiul National „C.D. Loga” din Timisoara, iar cele trei medalii de argint au fost castigate de Dan Mircea Mirea (clasa a XI-a, Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova), Andrei Iliescu (clasa a X-a, Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Ionut Bogdan Voinicu (clasa XI-a, Colegiul National „Ion Minulescu” din Slatina).

La editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Stiinte ale Pamantului au participat 101 elevi din 28 de tari.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos