18.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăStirea zileiRezultate ISTORICE pentru olimpicii romani! Cele mai bune performante INTERNATIONALE!

Rezultate ISTORICE pentru olimpicii romani! Cele mai bune performante INTERNATIONALE!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ciolacu si-a amintit brusc despre drepturile romanilor din Ucraina

Dupa ce ani de zile politicienii romani nu au...

Încă o minivacanță pentru români: Punte peste 4 zile

O nouă minivacanță se apropie pentru români. Vor putea...

România a obținut o performanță istorică la cea de a 48-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie, desfăsurată la Tbilisi – Georgia, în perioada 23 iulie-1 august 2016.

olimpici chimieConcurenții care au reprezentat țara noastră au obținut cele mai bune rezultate de la înființarea competiției.

Echipa României a obținut 3 medalii de aur și o medalie de argint. Cel mai bun elev participant la Olimpiadă este românul Andrei Iliescu, care a obținut aur absolut. Ceilalți doi elevi medaliați cu aur sunt Robert Cristian Râclea și Paul Haidu-Gerea.

Medalia de argint a fost câștigată de Alexandra Dima. Astfel, delegația România s-a clasat pe poziția a doua, după China.

Elevii români au fost pregătiți de profesorii, printre alții, de Marius Andruh, Daniela Bogdan, Mihaela Matache. Andruh a fost preşedintele CNATDCU în 2012, fiind cel care a anunţat oficial verdictul că teza de doctorat a lui Victor Ponta este un plagiat prin metoda copy-paste. Acesta se află și în prezent în Consiliul general al CNATDCU.

Ultimele stiri