5.7 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăStirea zileiElevii vor merge la scoala sambata, pentru a recupera zilele libere de...

Elevii vor merge la scoala sambata, pentru a recupera zilele libere de 2 si 3 mai!

in:

Stiri pe acelasi subiect

1eleviMinisterul Educatiei a anuntat ca orele de curs din 2 mai vor fi recuperate sambata 20 aprilie, iar cele din 3 mai, in oricare din zilele de sambata, incepand din 27 aprilie, dar nu mai tarziu de 25 mai.

Ministerul Educatiei arata, intr-un comunicat de presa remis miercuri, ca a stabilit modalitatea de recuperare a cursurilor care nu se efectueaza in unitatile de invatamant preuniversitar, in perioada 1-6 mai, ca urmare a cumularii prevederilor HG 79/6.03.2013 pentru stabilirea zilelor de 2 si 3 mai 2013 ca zile libere si a prevederilor articolului 3 din Ordinul Ministrului Educatiei nr. 5635/ 31.08.2012 privind structura anului scolar 2012-2013.

Intr-o nota transmisa marti inspectoratelor scolare judetene si Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Ministerul Educatiei Nationale le-a solicitat sa informeze toate unitatile de invatamant preuniversitar din subordine ca orele de curs neefectuate in 2 mai vor fi recuperate in 20 aprilie.

De asemenea, Ministerul Educatiei a anuntat ca orele de curs neefectuate in 3 mai vor fi recuperate in oricare din zilele de sambata, incepand cu data de 27 aprilie, dar nu mai tarziu de 25 mai.

„Decizia de stabilire a zilei de recuperare a orelor de curs din data de 3 mai 2013 revine consiliilor de administratie ale inspectoratelor scolare judetene/al municipiului Bucuresti, decizie pe care o vor comunica, in timp util, tuturor unitatilor scolare din subordine”, a precizat Ministerul Educatiei.

In urma cu o luna, Guvernul a decis ca zilele de 2 si 3 mai 2013 sa fie declarate drept zile libere pentru salariatii din sectorul public, pentru ca ziua de 1 Mai sa fie legata de Sarbatoarea de Paste, din 5 mai.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri