Acasă Romani in strainatate Elicopter cu MOLDOVENI la bord DOBORAT de talibani! Oamenii sunt tinuti ostatici!

Elicopter cu MOLDOVENI la bord DOBORAT de talibani! Oamenii sunt tinuti ostatici!

19

Un elicopter care ar apartine unei companii moldovenesti, la bordul careia s-ar fi aflat trei moldoveni a fost capturat in Afganistan de catre talibani, informeaza ProTV Chisinau, care adauga ca informatia a fost confirmata de autoritatile de la Chisinau.

Fortele de securitate au lansat o operatiune de a salva 18 persoane pe care insurgentii talibani le-au capturat dupa ce elicopterul lor a efectuat o aterizare de urgenta in teritoriul controlat de militanti, a anuntat ministerul apararii afgan.

Elicopterul MI-17 detinut de o companie privata straina a aterizat de urgenta in provincia nordica Faryah marti, dupa ce a aparut o problema tehnica.

„Apoi insurgentii i-au atacat si, ca urmare, doi soldati si un membru al echipajului au fost ucisi … 18 persoane au fost capturate”, transmite un comunicat al ministerului afgan.

„Fortele de securitate au demarat o operatiune pentru a elibera ostaticii”, adauga sursa citata.


Citeste si:

Bataie de joc! Zeci de SOLDATI ROMANI au fost UMILITI de americani in Afghanistan!

Carnagiu in Pakistan! 84 de copii au fost omorati de talibani dupa ce talibanii au luat ostatici sute de elevi si profesori dintr-o scoala


Elicopterul apartine unei companii moldovenesti, informeaza ProTV Chisinau. La bordul acestuia se aflau 3 moldoveni: 2 piloti si un inginer de bord. Restul pasagerilor erau reprezentanti ai autoritatilor centrale si militari americani, afirma sursa citata.

Este vorba despre un elicopter care, potrivit Ministrului de Interne, apartine unei companii moldovenesti ce are contracte cu misiunea de pacificare a ONU in Afganistan.

„A fost doborat sau a fost nevoit sa faca o aterizare fortata in Afganistan. Este un elicopter, care asigura transportarea persoanelor sub mandatul Organizatiei Natiunilor Unite in Afganistan”, a spus ministrul de Interne de la Chisinau, Oleg Balan, potrivit publika.md.

Publicatia adauga ca, potrivit autoritatilor, moldovenii capturati sunt in viata.

„Unul din piloti a reusit sa anunte compania ca au fost fortati sa aterizeze si din primele informatii ca au nimerit in plin la opozitia afgana”, a mai spus Balan.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos