Acasă Stirea zilei Emerson investeste 50 de milioane euro in Oradea. Vor aparea 1.500 de...

Emerson investeste 50 de milioane euro in Oradea. Vor aparea 1.500 de locuri de munca noi

46

Capitala judetului Bihor va beneficia de una dintre cele mai importante investitii din ultimii 25 de ani, compania Emerson luand decizia de a dezvolta in Parcul Industrial Euro Business din acest oras un centru de productie si servicii.

Noul proiect necesita o infuzie de capital in valoare de 50 de milioane euro ( 60 de milioane dolari) si va duce la apariatia a aproximativ 1.500 de joburi noi.

 

Pe terenul de 14 hectare din incinta parcului industrial Euro Business Park Oradea, compania Emerson va începe în primele luni ale anului 2013 construcţia primei hale de producţie, cu o suprafaţă iniţială de 20.000 de metri pătraţi, urmând ca la sfârşitul anului să demareze lucrările la o clădire de birouri de aproximativ 7.000 de metri pătraţi, destinată activităţii de inginerie şi suport (back-office)„, se arată în comunicatul companiei, semnat de Călin Banciu, directorul general al Emerson România.

Contractul de concesiune a terenului a fost semnat ieri de cele trei parti implicate: Primaria Oradea, SC Eurobusiness Parc Oradea SRL şi Emerson. “Contractul încheiat azi este cel mai important contract semnat de reprezentanţii Parcului Industrial, dar şi cel mai important contract semnat de municipiul Oradea în ultimii 25 de ani”, a precizat administratorul parcului, Delia Ungur.

Emerson România deţine încă din 2006 unităţi de producţie la Cluj-Napoca, care nu vor fi afectate însă de investiţia de la Oradea. Compania a demarat în Parcul Industrial Tetarom II construcţia unei noi hale de producţie şi birouri care va adăuga 28.000 metri pătraţi la suprafaţa construită existentă de 35.000 metri pătraţi. Emerson are 1.400 de angajaţi în Tetarom II şi estimează să ajungă la 2.800 salariaţi în următorii ani.

Consorţiul Emerson, cu sediul central în St. Louis, Missouri (SUA), este lider global în furnizarea de soluţii inovabile care îmbină tehnologia şi ingineria pentru clienţii din domeniul industrial, comercial şi rezidenţial. Vânzările companiei pe anul fiscal 2011 s-au ridicat la 24,2 miliarde de dolari.

 

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos