Acasă Stirea zilei Steaua – Rapid, in Liga xenofoba

Steaua – Rapid, in Liga xenofoba

45

Liga Suporterilor Rapidisti (LSR) a sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) in legatura cu manifestarile cu caracter rasist care au avut loc, luni, la derbiul cu Steaua, fiind vizati in special managerul stelist Mihai Stoica si crainicul Arenei Nationale, Gabriel Safta.

 

Stoica si Safta sunt „recunoscuti ca fiind «recidivisti» in ceea ce priveste comportamentul antisportiv, indecent pana la obscenitate, plin de ura la adresa minoritatii rome, comportament care atinge cote paroxistice in cadrul intalnirilor cu echipa Rapid Bucuresti”, sustin giulestenii in memoriul lor. Potrivit fanilor rapidisti, cei doi isi permit un asemenea comportament din cazua atitudinii „ingaduitoare” a FRF si a LPF, care nu a luat masuri de-a lungul timpului impotriva unor astfel de manifestari discrimnatorii la adresa romilor.

 

„Ce dovada mai mare de ingaduinta decat faptul ca observatorul federal George Nedelescu nu a mentionat in raportul de joc nici una dintre manifestarile huliganice sesizate de toti cei prezenti la meci! Pe baza documentelor oficiale audio-video si extraselor de presa pe care le atasam, va rugam sa analizati cazul prezentat si sa dispuneti sanctiunile prevazute de lege impotriva celor doua persoane, care ar trebui sa dispara din viata sportiva”, se mai arata in memoriul LSR.

 

Documentele depuse la CNCD se refera la bannerele cu mesaje discriminatorii ale galeriei steliste, la scandarile permanente cu aceeasi tenta discriminatorie, la gesturile obscene facute la adresa galeriei rapidiste si la incitarea la violenta si la discriminare prin intermediul statiei de amplificare a stadionului, in timpul desfasurarii partidei si la finalul acesteia.

 

Presedintele CNCD, Csaba Ferenc Asztalos, a declarat, marti, agentiei Mediafax, ca membrii consiliului nu au analizat inca incidentele de la finalul partidei Steaua – Rapid, scor 1-0, dar a precizat ca toate evenimentele cu caracter rasist si discriminatoriu ajung la UEFA.

 

„Ma astept ca FRF si LPF sa ia masurile care se impun. Noi, la CNCD, inca nu am luat in discutie in colegiu aceste incidente. Am cunostinta despre aceste evenimente, dar oricum noi toate incidentele rasiste si discriminatorii le sesizam mai departe la UEFA”, a spus presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), Csaba Ferenc Asztalos.

 

Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica considera insa ca fanii rapidisti exagereaza si ca la gruparea ros-albastra nu exista o tendinta xenofoba. „De ce sa vorbim despre niste glume si niste mesaje care se folosesc peste tot? Nu exista campionat in lume in care sa nu fie duelul asta al spectatorilor. Avem angajati in club unguri, nemti, avem si vom avea in continuare jucatori de culoare in lot, deci nu exista tendinta asta (n.r. – xenofoba) la Steaua. Este doar o exagerare, asa ceva nu exista la Steaua”, a spus Stoica.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos