11.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăStirea zileiInvestitii pe piata carburantilor. Rompetrol vrea sa deschida 350 de benzinarii noi...

Investitii pe piata carburantilor. Rompetrol vrea sa deschida 350 de benzinarii noi in regiune

in:

Stiri pe acelasi subiect

Protest spontan: Angajatii Petrom au blocat activitatea rafinariei Petromidia

Un protest spontan are loc marți dimineață la rafinăria...

Încep să apară decesele după explozia de la Petromidia-Năvodari!

Bărbatul dispărut după explozia de vineri de la Petromidia...

Cine este miliardarul chinez care tocmai a pus mana pe Rompetrol?!

La doar 40 de ani, Ye Jianming este fondator,...

Finalizarea programului de crestere a capacitatii rafinariei Petromidia va permite Grupului Rompetrol sa-si majoreze simtitor cota de piata pe care o detine in Romania, dar si in zonele din jurul tarii noastre.

De altfel, compania intentioneaza ca in urmatorii trei ani sa construiasca 350 de benzinarii in regiune, 150 dintre acestea fiind proiectate pentru Romania.

Compania intenţionează să construiască 350 de benzinării în regiune. România va fi piaţa principală, dar vom construi şi în Turcia, Ucraina, Georgia, Republica Moldova. Pe teritoriul României vom construi circa 150 de benzinării în următorii ani. Programul este gândit pe 3-5 ani. Planurile noastre vizează creşterea cotei pe aceasta piaţa la 35%”, a declarat Zhanat Tussupbekov, directorul general executiv al Grupului Rompetrol (TRG).

Seful TRG sustine ca acest plan este unul firesc avand in vedere ca , în urma modernizării rafinăriei Petromidia, producţia de motorină va creşte de la 1,5 milioane tone la 2,5 milioane tone, iar cea de benzină de la 1,3 milioane tone, la 1,4 milioane tone.

Intr-un interviu acordat acum cateva zile Agerpres, Zhanat Tussupbekov a afirmat ca firma pe care o reprezinta intentioneaza sa-si concentreze “planul de investiţii pentru 2013-2017 în dezvoltarea activităţilor de retail şi trading, dar şi pe proiecte care vor fi implementate dat fiind prevederile normelor europene în materie de sănătate, siguranţă şi protecţia mediului. Obiectivul principal este creşterea eficienţei pe toate canalele de vânzări şi îmbunătăţirea rezultatelor activelor noastre”.

De asemenea, Rompetrol si-a propus sa investeasca în continuarea operaţiunilor de explorare şi prospecţiuni în cele 5 perimetre controlate în România (investiţiile în aceste operaţiuni între 2005 şi 2011 fiind de 9,4 milioane dolari). Directorul general executiv al TRG a dat ca exemplu blocul Satu Mare, unde sunt date care indica prezenta unor acumulari de gaze.

Modernizarea Petromidia-380 milioane dolari

 

Referitor la investitiile pe care Rompetrol le-a facut pentru modernizarea rafinariei Petromidia, Arman Kairdenov, vicepreşedintele al grupului, a estimat ca este vorba despre o suma care se ridica la 380 milioane dolari. ,,Investiţia s-a ridicat la 380 milioane dolari, contractorul principal fiind Rominserv. 200 de companii au participat în total la acest proiect, în care au fost implicaţi 4.000 de oameni, pe parcursul etapelor de desfăşurare. Circa 200 de echipamente principale au fost folosite, cântărind peste 13.000 de tone”, a explicat Arman Kairdenov.

La randul sau Daniyar Berlibayev, senior vicepresident la KazMunayGas, spune ca rafinăria Petromidia este un activ important pentru grup, fiind capabilă, din punct de vedere tehnologic sa proceseze integral ţiţei din Kazahstan, uar finalizarea acestui program susţine obiectivele KazMunayGas de diversificare a rutelor de export al ţiţeiului către Uniunea Europeană, prezenţa companiei în zona Mării Negre şi a Marii Mediterane, dar şi integrarea Rompetrol în cadrul reţelei valorice, de la sonda de extracţie şi până în rezervorul clientului.

 

 

Ultimele stiri