16.5 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăDivertismentVideoclipul zileiEmil Boc, esec rasunator cu Fonduri Europene. 8 ani si un drum...

Emil Boc, esec rasunator cu Fonduri Europene. 8 ani si un drum care se termina pe camp!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Primarul Emil Boc s-a lăudat la începutul lunii noiembrie 2021 că nu mai e mult și Drumul Lombului, de 1,6 kilometri, va fi finalizat, după 8 ani de la începerea lucrărilor (2013). Un clujean a filmat din aer proiectul, realizat din fonduri europene, relateaza stiridecluj.ro.

Lucrările au început în 13 noiembrie 2013., fix acum 8 ani. Dacă e să ne luăm după declarațiile primarului Emil Boc din 2014  – 2016, acolo trebuia să avem un nou oraș cu 100.000 de locuitori. Dar, studiile la acest drum au fost făcute ca și la Podul Porțelanului, iar șantierul a luat-o la vale. De atunci, Emil Boc a pus ”batista pe țambal” și nu s-a mai auzit nimic despre cei 100.000 de locuitori și cele 20.000 de slujbe ale viitorului, care urmau să apară pe Dealul Lombului. Lucrările fuseseră începute de turcii de la Kiat, dar au fost sistate, iar banii europeni pierduți ca urmare a surpării dealului.

Primarul Emil Boc a recurs la RADP, regia Primăriei, pentru a continua lucrările pe buzunarul clujenilor.

Ce declara primarul Emil Boc, în 2013, la începerea lucrărilor la Drumul Lombului și la orașul viitorului:

”Avem o suprafață totală în Lomb de 267 de hectare. Este o suprafață disponibilă pentru lucru de 237 de hectare. Centrul de Industrii Creative și IT ocupă o suprafață de 7,34 de hectare. Mai avem un Centru de dezvoltare a afacerilor, care este în evaluare în momentul de față și probabil că anul viitor va începe lucrarea și la el.

Mai avem 8,4 hectare pentru casele familiale date tinerilor și revoluționarilor în Lomb de primarul Funar. De asemenea, mai avem depus spre aprobare proiectul de drum de patru benzi pentru acces în zona Lombului, pe proprietatea Primăriei, astfel încât să realizăm un acces modern în această zonă.

Proiectul coroană este Cluj Inovation City, pe o suprafață de 202 de hectare. Acest proiect vrem să-l depunem alături de Consiliul Județean Cluj la Uniunea Europeană, care va însemna peste 100.000 de locuitori în următorii 15 ani și peste 20.000 de locuri de muncă în industrii creative, IT, cercetare și dezvoltare. Va fi un Silicon Valley de Cluj”, explica Emil Boc, în 2013.

Din toate promisiunile s-au făcut două clădiri ale Cluj Innovation Park (CREIC – Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative și TEAM), iar drumul nu este încă terminat.

”Drumul Lombului (1,6 km) va fi finalizat până la sfârșitul anului. Stadiu actual: 70%

Pe un tronson de 1660 ml, prin proiectul de modernizare a drumului Lombului au fost realizate următoarele tipuri de lucrări: rețea de apă și canalizare: 100%; rețea de energie electrică: 100%; carosabil, trotuare și piste de biciclete: 70% și iluminat public cu LED: 60%.

”Drumul deservește zona de acces în dealul Lombului, în vecinătatea celor două clădiri ale Cluj Innovation Park (CREIC – Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative și TEAM). Odată cu noua infrastructură rutieră se creează noi oportunități pentru investitori și pentru viitorul Industriilor Creative din municipiul nostru. Conform contractelor încheiate până în acest moment, s-au asumat investiții de peste 20 mil euro și se vor genera cel puțin 1000 locuri de muncă în domenii precum: farmaceutică, textile, învățământ superior, fabricare mobilă, fabricare corpuri de iluminat, producție publicitară ș.a.

De asemenea, în zonă va fi realizat Science Campus Cluj, un ansamblu dedicat cercetării științifice, pe o suprafață de. 64.797,65 mp”, a spus Emil Boc.

VEZI VIDEO AICI CU DRUMUL LUI BOC

Ultimele stiri