Acasă Romani in strainatate Este oficial: Moldova se rupe de Rusia și o alege președinte pe...

Este oficial: Moldova se rupe de Rusia și o alege președinte pe Maia Sandu, pro-occidentală!

224

Maia Sandu, liderul formaţiunii proeuropene Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), este pe primul loc în scrutinul prezidenţial din Republica Moldova, conform rezultatelor anunţate de Comisia Electorală Centrală de la Chişinău.

Maia Sandu a obţinut 57,42% din voturi, iar preşedintele în funcţie, Igor Dodon, un politician prorus, 42,58%, potrivit datelor anunţate de Comisia Electorală Centrală după procesarea a peste 99,11% din buletinele de vot.

În Diaspora lucrurile stau astfel – După numărarea a 91,35 la sută din voturi Maia Sandu – 92,80%, iar Igor Dodon – 7,20%.

Prezenţa la urne în turul doi al scrutinului prezidenţial din Republica Moldova a fost de 52,74%, respectiv 1,64 milioane de alegători.

„Cea mai frumoasă echipă politică pe care a avut-o Republica Moldova. Avem foarte mult de muncit pentru a pune în practică ceea ce am promis. O să construim pas cu pas țara pe care am promis-o. Prima sarcină este să unim societatea pentru lucrurile comune, pe cei care au votat astăzi și pe cei care nu au ieșit la vot”, a declarat Maia Sandu, duminică seară, la sediul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS)

Articolul precedentPSD anunță, prin baronul Arsene, că PNL este vinovat de moartea celor zece oameni la Piatra Neamț! PSD conduce spitalul din 2016
Articolul următorCiolacu prins cu minciuna! Cum a incercat sa acopere ilegalitatile grave ale baronului PSD de Neamt!