Acasă Stirea zilei Europa League ar putea fi desfiintata

Europa League ar putea fi desfiintata

27

Europa League, cea de-a doua competitie intercluburi de pe „batranul continent” ar putea fi desfiintata de UEFA incepand cu 2015.

Cel putin asa sustine Michel Platini, care a afirmat ca la forul european s-au purtat deja cateva discutii in acest sens. Competitia va fi bineinteles inlocuita cu alta, insa o decizie concreta va fi luata abia in 2014.

„Exista o analiza in curs pentru a se stabili in ce format se vor disputa competitiile europene intre 2015 si 2018. O decizie in privinta Europa League se va lua in 2014. In acest moment nu s-a hotarat nimic”, a declarat Platini pentru Ouest-France.

Fosta Cupa UEFA a fost denumita Europa League in 2009, cand a fost introdus un sistem de grupe similar celui din Liga Campionilor. Competitia are in acest moment 12 grupe si aliniaza la start nu mai putin de 48 de echipe.

In alta ordine de idei, Europa League programeaza miercuri, de la ora 20:00, meciul restant dintre Hapoel Kiryat Shmona si Athletic Bilbao, amanat initial din cauza unui atentat care a avut loc saptamana trecuta la Tel Aviv.

Ambele formatii sunt deja eliminate din competitie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos