16.7 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăACTUALITATEEuropenii sunt primii vizati de pericolul incalzirii globale! Oamenii de stiinta confirma,...

Europenii sunt primii vizati de pericolul incalzirii globale! Oamenii de stiinta confirma, cu cifre oficiale, ceea ce era doar un scenariu!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Publicatia Washington Post, care citează savanți de prestigiu și date științifice oficiale, confirmă un scenariu catastrofic. Sunt vizați în primul rând europenii. Studiul de alarmă a fost publicat în luna martie 2015, dar aproape imediat a fost lansată o campanie de discreditare pe Internet, cel mai probabil de către lobby-ul unor companii interesate.

 Stefan Rahmstorf  de la Institutul Potsdam și Michael Mann, de la Universitatea Pennsylvania, au avertizat, în martie, că AMOC (un curent oceanic care aduce ape calde din sudul în nordul Atlanticului)  este din ce în ce mai slab. Asimilat deseori Golfstream-ului,  AMOC pare a fi blocat din cauza încălzirii globale, ce produce topirea ghețurilor arctice și consecutiv un exces de apă rece și densă în nordul Altanticului. Aceasta nu mai permite apelor calde din sud să urce până în nordul Europei, scrie dcnews.ro.

Încălzirea globală nu mai poate fi ascunsă

Blocarea schimbului de căldură la nivel planetar este o dovadă a încălzirii globale, cauzate de emisiile de carbon. Acest fenomen este contrazis de unii savanți, dar și de lobiștii unor țări exportatoare de petrol sau a unor companii auto.

Experții citați în articolul WP spun că teorii care explică paradoxala răcire a emisferei nordice, din cauza încălzirii globale, circulau de mai multă vreme. Nimeni nu credea însă că schimbarea va fi atât de bruscă. Răcirea va cauza pagube uriașe economiei mondiale, în această zonă fiind concentrată populația a șase dintre cele mai industrializate zece țări ale lumii.


Citeste si:

Incalzirea globala o manipulare? Iata o dovada ca NU OAMENII provoaca incalzirea globala! VIDEO

Anuntul specialistilor internationali care a SPERIAT lumea: Urmeaza cei mai FIERBINTI doi ani DIN ISTORIE!


În ultima săptămână, datele National Oceanic and Atmospheric Administration arată că 2015 va fi cel mai cald an din 1880, când au început măsurătorile. Totodată, se înregistrează cele mai scăzute temperaturi ale suprafeței oceanului în zona Islandei și în sudul Groenlandei.

The day after tommorow, varianta non-ficțiune

În 2004, a fost lansat filmul The day after tomorrow, cu un scenariu bazat pe ipoteza opririi Gulfstream. Scăderea bruscă a temperaturii până la minus 75 de grade Celsius în emisfera nordică a fost luată în râs de experți, fiind în continuare respinsă de comunitatea științifică. Totuși, noile date sugerează că schimbări dramatice ale climei se pot produce în decursul unor intervale foarte scurte, de ani de zile, fiind puse în pericol sute de milioane de oameni.

Ultimele stiri