Eveniment de talie europeana organizat in Romania: Presedintii tarilor francofone vin la Bucuresti!

16

Reusita extrem de onoranta pentru Romania: pentru prima data, Romania va fi gazda a Conferinței Președinților din regiunea Europa a Adunării Parlamentare a Francofoniei.

Reuniți la Sarajevo in data de 24 octombrie, membrii a 22 de delegații parlamentare naționale au acceptat propunerea României avansată de către președintele delegației romane, Nicolae Banicioiu.

Propunerea a fost susținută și de către președintele AUF, deputatul roman Sorin Cimpeanu. Conferința Președinților APF urmează a avea loc la Bucuresti in anul aniversării Centenarului, in perioada 20-22 mai 2018.

Din delegația României care a susținut onorantul demers, a făcut parte și deputatul Cristina Iurisniti.

Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF) – Adunarea consultativă a Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF) – reprezintă legătura democratică între guvernele şi popoarele francofone. Acest „Parlament al Parlamentelor Francofone” se constituie într-un forum de dezbateri şi de schimb de informaţii care acţionează pentru promovarea păcii, democraţiei şi drepturilor omului, sprijină educaţia, cercetarea şi întărirea solidarităţii pe care folosirea limbii franceze o stabileşte între membrii săi, contribuind astfel, la instaurarea unui veritabil dialog între culturi şi civilizaţii.