Acasă ACTUALITATE Ministrul Transporturilor a mers cu trenul pana la Deva si a intarziat...

Ministrul Transporturilor a mers cu trenul pana la Deva si a intarziat o ora! Imediat a pus mana pe telefon si l-a dat afara pe directorul CFR!

16

Ministrul Transportuilor, Felix Stroe, a decis schimbarea din funcţie a directorului CFR SA, Marius Chiper, după ce trenul cu care ajuns la Deva de la Bucureşti a avut o întârziere de aproape o oră.

“Nu se poate să tolerăm lipsa de respect faţă de cetăţeni. Eu nu voi mai tolera, toleranţa este zero. (…) În legătură cu domnul Chiper, problemele cu întârzierile trenurile nu sunt, în primul rând, din cauza faptului că materialul rulant este învechit. Sunt din cauza infrastructurii care provoacă aceste întârzieri. De aceea, dânsul astăzi a fost demis. Nu pot să înţeleg cum, de exemplu, pe calea ferată Bucureşti – Constanţa, în care s-au investit sute de milioane de euro pentru a fi modernizată şi care este cea mai modernă cale ferată din România, nu pot să înţeleg de ce într-o zi frumoasă, cu 20 de grade afară, trenul trebuie să întârzie zeci de minute”, a declarat Felix Stroe, în gara din Deva, citat de Mediafax.

Surse guvernamentale ne-au declarat că ministrul Transporturilor, Felix Store a cerut o analiză a activităţii conducerii CFR Călători si Metrorex.

Decizia de astăzi a apărut şi ca urmare a analizei efectuate de către ministrul Transporturilor, Felix Stroe, încă de la preluarea mandatului. În urma analizei activităţii a reieşit proasta administrare şi gestionare a reţelei de cale ferată, a întârzierilor nejustificate şi neanunţate la timp călătorilor, dar şi a situaţiei din cadrul CFR Infrastructură. “Calea ferată trebuie revitalizată. Nu tolerez întârzierile nejustificate, proasta gestionare a infrastructurii CFR şi lipsa de respect faţă de călători. Decizia schimbării conducerii CFR Infrastructură vreau să fie un prim semnal că lucrurile nu mai pot continua în aceasta manieră. Funcţionarii sunt în slujba cetăţenilor şi nu invers, acesta este un crez la care nu voi renunţa. CFR era considerată, pe vremuri, a doua armată a ţării şi aş vrea sa îi readuc faima de odinioară”, a declarat ministrul Felix Stroe. Marius Marian Chiper este director interimar din 2015.

Ieri, ministrul Transporturilor, declarat nemulţumit de modul de administrare şi de întreţinere al Gării de Nord, a dispus demiterea  şefului Regionalei de Căi Ferate Bucureşti, Laurenţiu Maraloi, şi a  directorul Gării de Nord. Mihai Cândea.

Sursa: Capital.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos