27.9 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiEvgheni Prigojin, seful Armatei Private Wagner, vorbeste in premiera despre inlocuirea lui...

Evgheni Prigojin, seful Armatei Private Wagner, vorbeste in premiera despre inlocuirea lui Putin de la conducerea Rusiei

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Un interviu pe care șeful grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, l-a acordat reporterilor ruși a fost publicat în propria sa agenție federală de știri, iar analiștii consideră că unele elemente ale acestuia ar putea face aluzie la ambițiile de a-l provoca pe Vladimir Putin la alegerile prezidențiale din Rusia din 2024, relatează Sky News.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), un think tank cu sediul în SUA, afirmă că „interviul a fost remarcabil pentru formatul său unic” și că „Prigojin părea să imite modul în care Vladimir Putin își filmează întâlnirile publice coregrafiate, fie pentru a-l ironiza discret pe Putin, fie pentru a sugera subtil că Prigojin ar putea deveni președinte al Rusiei ca Putin”.

„Coregrafia și punerea în scenă a interviului îl plasează pe Prigojin în cadrul camerei de filmat, la biroul lui, vizavi de publicul său, în același mod în care o fac de obicei întâlnirile filmate și ședințele foto ale lui Putin”, continuă analiștii de la thinktank-ul american.

„Acest stil de filmare este neobișnuit pentru Prigojin, deoarece declarațiile video publice ale lui Prigojin nu folosesc de obicei un astfel de format steril”.

Șeful Grupului Wagner „ar putea căuta să parodieze stilul cinematografic al lui Putin ca parte a unei campanii mai ample de trolling pentru a ataca Kremlinul sau să facă paralele tacite între Prigojin și biroul președinției ruse”.

„Comportamentul recent al lui Prigojin – indiferent de intenția sa – avansează o narațiune în rândul societății rusești conform căreia Prigojin are aspirații politice mai mari în Rusia”, conchide analiza.

Ultimele stiri