Acasă ACTUALITATE Exact ca Ceausescu, Putin le mai da rusilor cateva ruble in plus,...

Exact ca Ceausescu, Putin le mai da rusilor cateva ruble in plus, dupa ce totul s-a scumpit in Rusia!

229

Presedintele rus Vladimir Putin incearca miercuri sa le ofere rusilor asigurari cu privire la inflatia galopanta, anuntand o crestere a pensiei si a prestatiilor sociale minime, in vederea unei amortizari a scaderii veniturilor rusilor.

„Propun o crestere cu 10% a pensiilor in cazul pensionarilor care nu (mai) muncesc incepand de la 1 iunie anul acesta”, anunta liderul de la Kremlin intr-o reuniune a Consuliului de Stat.

Putin considera ca, prin indexarea efectuata de la inceputul anului, cresterea pensiilor ”este mai mare decat nivelul inflatiei”, potrivit News.ro.

Inflatia a atins in aprilie 17,8% – un „record” in ultimii 20 de ani.

Liderul de la Kremlin da asigurari ca, ”potrivit expertilor, inflatia a incetinit (…), iar pana la sfarsitul lui 2022 ea nu va depasi 15%”, dar admite, totusi, ca va fi un an „dificil” pentru economie.

„Cand spun ‘dificil’, nu inseamna ca toate aceste dificultati au legatura cu operatiunea militara speciala”, a mai spus Putin.

El promite, de asemenea, o crestere a prestatiilor sociale minime – incepand din iunie.

Astfel, salariul minim urmeaza sa creasca cu 10%, la 15.279 de ruble (240 de euro la nivelul actual), iar alocatiile familiale – si anume destinate sotiilor militarilor – urmeaza sa creasca.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos