15.6 C
București
vineri, martie 29, 2024
AcasăACTUALITATEAnchetă: Grup infracțional, cu interlopi și tunuri de milioane, condus de o...

Anchetă: Grup infracțional, cu interlopi și tunuri de milioane, condus de o fostă judecătoare

in:

Stiri pe acelasi subiect

Publicația Atacpersoana.ro prezintă, în cadrul unui serial-bombă, documente exclusive și detalii halucinante din dosarele penale care vizează un grup condus de o fostă judecătoare cu epoleți, membrii acestuia fiind acuzați de tunuri de milioane de euro și de legături la nivel înalt, atât în instituții cheie, cât și în lumea interlopă.

Fostă judecătoare, fostă angajată a Ministerului de Interne și fostă avocată (a fost dată afară din barou în anul 2004), Carmen Păștin a fost dată pe mâna Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), fiind acuzată că ar dirija o grupare specializată în înșelăciuni și șantaje, apelând la celebra metodă „Mandatarul”.

Potrivit documentelor transmise procurorilor DIICOT, în 1993, după ce a activat în cadrul MAI/Departamentul Juridic, în calitate de ofițer de poliție (consilier juridic), pe fondul unor relații de scurtă durată cu fostul ministru de interne Doru Ioan Tărăcilă, Carmen Păștin a fost numită judecător, fiind demisă la aproximativ un an de la numire – 1997 (prin Ordonanță emisă de către Președintele României).

Însă, conform plângerilor penale, se pare că în perioada în care a fost ofiței MAI, Carmen Păștin n-a stat degeaba. „În virtutea exercitării atribuțiilor de ofițer de poliție, folosindu-se de tehnici de manipulare/influențare, PĂȘTIN Carmen a intrat în posesia unui număr semnificativ de documente cu caracter confidențial/clasificat, aparținând, în fapt, Arhivei Naționale a Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Există indicii potrivit cărora toate documentele sustrase din arhiva MAI și nu numai, ar fi depozitate în imobilul unde PĂȘTIN Carmen locuiește fără forme legale, situat în localitatea Snagov, Intrarea Brândușelor nr. 118, județul Ilfov. Printre cele mai importante documente aflate ilegal în posesia numitei PĂȘTIN Carmen se remarcă, în special, acte/documente referitoare la istoricul/moștenitorii bunurilor imobiliare aparținând unor familii celebre (exemplificativ fiind cazul familiei de boieri Șuțu). În același context, PĂȘTIN Carmen a vizat/vizează obținerea accesului la dosare conținând nume celebre, persoane publice, oameni politici, identificând modalități prin care să sustragă, să fotocopieze ori să intre ilegal în posesia de documente originale, astfel de acțiuni fiind urmate de săvârșirea unor acte de șantaj, fals și uz de fals, denunțuri calomnioase, ticluire de probe false, înșelăciune, ori furt calificat, generând importante prejudicii materiale”, se arată în documentele transmise procurorilor.

După ce i s-au pus epoleți și a fost unsă judecătoare – funcție din care a fost eliberată în 1997 -, Carmen Păștin a activat ca avocat, până în 2004. „În 2004, prin Hotărârea nr. 2/25.03.2004, sus-numita a fost revocată din calitatea de avocat, de către Baroul București, care a decis excluderea din profesia de avocat a doamnei Carmen PĂȘTIN, pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 70 alin. 1 din Legea 51/1995, profesie pe care o exercită, și în prezent, fără drept”, se precizează în plângerea penală.

„Avocata Păștin” și-a continuat activitatea nestingherită, sub umbrela Ministerului Justiției, a Parchetului General și a Ministerului Afacerilor Interne, deși este implicată, direct sau prin apropiații săi, în 384 dosare penale și 1.126 de cauze civile

Citește continuarea pe Ataclapersoana.ro

Ultimele stiri