Acasă Bihor Exemplu pentru toata tara: Bolojan a dat afara jumatate din angajatii CJ...

Exemplu pentru toata tara: Bolojan a dat afara jumatate din angajatii CJ Bihor, care incasau salarii degeaba!

Schema de personal a Consiliului Judetean (CJ) Bihor va fi redusa la jumatate, incepand cu 1 decembrie, au hotarat, joi, cei 22 de consilieri judeteni ai PNL – majoritari – in prima sedinta ordinara din acest mandat, sub conducerea lui Ilie Bolojan.

Consilierii PSD si UDMR au votat impotriva si au propus, in luarile de cuvant ale liderului PSD, Ioan Mang, Felix Cozma si Borsi Lorant, amanarea si „evaluarea” restructurarii aparatului propriu al institutiei, punand chiar sub semnul intrebarii legalitatea unor asemenea masuri.

Potrivit proiectului publicat pe site-ul institutiei si votat in plen, noua organigrama va avea 97 de posturi. In schema anterioara, erau 194 de posturi in organigrama, din care 174 erau efectiv ocupate.

Secretarul judetului, Carmen Soltanel, a precizat ca toate formalitatile legale au fost indeplinite pentru modificarea organigramei.

Presedintele CJ, Ilie Bolojan a vorbit detaliat despre supradimensionarea aparatului propriu al institutiei, comparat cu cel al Primariei Oradea, precum si despre anomaliile pe care le-a descoperit: structuri paralele dintre care una – Directia Social-Comunitara Bihor – a fost chiar desfiintata in sedinta de CJ, „o devalmasie” la fonduri europene si altele.

„Locurile de munca trebuie aparate, dar nu ale celor care nu muncesc. Acesti bani in loc sa se duca pe investitii, sunt tocati de oameni care nu-si justifica locul de munca”, a spus Ilie Bolojan in plen, citat de Agerpres.

El a mentionat ca „s-au creat niste sisteme de tip satelit in jurul CJ in care sunt zeci de angajati”, dand sapte exemple cu un total de 76 de angajati, platiti, direct sau indirect, de CJ. La Euroregiunea Bihor-Hajdu Bihar, unul dintre sefi avea salariu de 9.400 de lei, altul 7.900 de lei, a exemplificat Bolojan.

„Imi asum raspunderea ca aceasta evaluare a fost facuta in mod corect. Cei care sunt mai multi pe post vor da concurs. Cu aceasta reorganizare, va asigur ca Consiliul Judetean va functiona mai bine decat pana acum”, a mai spus Bolojan.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentDe ce nu vrea PSD alegeri? Cel mai recent sondaj arata ca abia mai prinde locul 3
Articolul următorMitropolitul care spunea că „pelerinajele sunt vaccinul lui Dumnezeu” a murit din cauza COVID-19