10.5 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăACTUALITATEExpertii internationali vad o imbunatatire majora a Bucurestiului. Nicușor Dan: „Eforturile noastre...

Expertii internationali vad o imbunatatire majora a Bucurestiului. Nicușor Dan: „Eforturile noastre invizibile pentru stabilizarea financiară a primăriei devin vizibile”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că agenţia de rating Fitch a „îmbunătăţit profilul individual de credit al Bucureştiului de la ‘bbb+’ la ‘a’, o clasă mai sus decât ratingul naţional, având semnificaţia unei mari capacităţi de îndeplinire a obligaţiilor”. Totodată, el afirmă că Fitch a remarcat „performanţa operaţională solidă a oraşului şi un plan de investiţii ambiţios”.

„Eforturile noastre invizibile pentru stabilizarea financiară a primăriei devin vizibile. Fitch a îmbunătăţit profilul individual de credit (Standalone Credit Profile) al Bucureştiului de la ‘bbb+’ la ‘a’, o clasă mai sus decât ratingul naţional, având semnificaţia unei mari capacităţi de îndeplinire a obligaţiilor.  Fitch a îmbunătăţit ratingul pe termen lung (Long-Term Issuer Default Rating) al Bucureştiului la ‘BBB-‘ cu perspectivă stabilă, în acord cu ratingul României (ratingul municipalităţii nu poate depăşi ratingul ţării)”, a arătat, miercuri, Nicuşor Dan, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, unul dintre indicatorii relevanţi luaţi în calcul la evaluare este ajustarea cheltuielilor la venituri (Expenditure Adjustability), unde calificativul Bucureştiului este ”Puternic”.

De asemenea, Fitch a remarcat “performanţa operaţională solidă a oraşului şi un plan de investiţii ambiţios”, a menţionat primarul general.

Ultimele stiri