Acasă Comentariul zilei Explicatie zeflemitoare a premierului Tudose pentru valul de scumpiri din Romania!

Explicatie zeflemitoare a premierului Tudose pentru valul de scumpiri din Romania!

Premierul Mihai Tudose are o serie de explicații de-a dreptul halucinante pentru majorarea prețurilor la carburanți. Astfel, conform lui Tudose, carburanții au crescut din cauza fenomenelor meteo.

”Preţul carburantului nu a crescut din cauza supraaccizei. Dacă faceţi o analiză pe ce înseamnă creşterea preţului la barilul de petrol, influenţată de fenomenele meteo din Golf, din Golful Mexic, o să vedeţi că nu a crescut deloc din cauza accizei, aşa cum am bănuit şi am pronosticat. Domniile lor (transportatorii – n.r.) invocă o similitudine cu alte ţări din UE unde se returnează o parte din acciză la transportatori. Am zis că o să avem o discuţie când ne-am întâlnit luna trecută, continuăm discuţiile cu domniile lor. Ameninţă cu greva? Noi ce să spunem, să nu facă?”, a declarat, sigur pe el, Mihai Tudose.

Prețurile la carburanți și-au început creșterea de la mijlocul lunii august, imediat după ce au apărut zvonurile că Guvernul pregătește reintroducerea accizelor.

La acea vreme, nu începuse niciun uragan în Golful Mexic, cum încearcă să acrediteze ideea premierul, iar prețul barilului a fost, în diferite perioade de timp, de peste 100 de dolari, fără ca prețurile la combustibil să scadă în clipa în care și barilul a ajuns la un minim istoric, de aproape 40 de dolari.

Sursa: stiripesurse.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentSimona Halep dupa victoria cu Sarapova: M-am simtit ca si cand…
Articolul următorIon Tiriac, chemat sa dea explicatii in Senat: Daca ma apuc sa vorbesc probabil ma ia DNA-ul!