20.9 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăStirea zileiExplozie la maratonul din Boston

Explozie la maratonul din Boston

in:

Stiri pe acelasi subiect

colaj-explozii-maraton-Boston2-aufmacher-1277096-7-b6af78218d482ed85f6ac4045463b37cUn sportiv de origine romana participant la maratonul de la Boston, Andrei Fluerasu, a declarat pentru gandul.info ca el terminase competitia cu cateva ore inaintea exploziilor de la finisul cursei si ca a vazut incidentele dupa ce a ajuns la hotel, precizand ca e socat de „vestea ingrozitoare”.

„Sunt deja inapoi la hotel, departe de linia de sosire si la fel de socat ca toata lumea sa aud vestea asta ingrozitoare”, a precizat Andrei Fluerasu pentru gandul.info.

Fluerasu a mai povestit ca maratonul era bine organizat si ca fortele de ordine erau prezente pe parcusul traseului.

„Era foarte bine supervizat si foarte bine organizat in general. Nu stiu cand s-a intamplat. Cea mai mare parte a cursei a inceput la 10 dimineata si urma sa se inchida (cred) la 16:30”, a mai explicat Andrei Fluerasu.

Potrivit site-ului competitiei, Andrei Fluerasu a terminat cursa dupa aproximativ trei ore si jumatate, in timp ce un alt sportiv de origine romana, Nuta Olaru, care a reprezentat SUA, a terminat pe locul 23 in cursa feminina, dupa 2 ore si aproape 43 de minute.

Cel putin trei oameni au murit in exploziile produse in apropierea liniei de sosire a maratonului din Boston, alte 22 fiind ranite, afirma surse citate de Fox News, precizand ca unele victime au membre amputate.

Autoritatile americane nu au stabilit inca daca exploziile produse la maratonul din Boston au fost accidentale sau este vorba de un atac terorist. „Au fost mai multe explozii; la fata locului s-au deplasat serviciile de interventie. Nu stim exact cate persoane au fost ranite”, a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului politiei din Boston.

Ultimele stiri